10. oktobar  2019. 10.35  →  23.10 | Izvor: Tanjug, RTS

Đoković siguran protiv Iznera, sa Cicipasom za polufinale Šangaja

ŠANGAJ -

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Amerikancem Džonom Iznerom 7:5, 6:3 plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju. Za plasman u polufinale Srbin će igrati protiv Grka Cicipasa.

video icon

Branilac trofeja odličnom igrom nijednog trenutka nije dozvolio protivniku da ga ugrozi, a posle brejka u 12. gemu prvog seta kasnije je lako priveo meč kraju.

novak, djokovic

Ravnopravan duel suparnika je trajao samo tokom prvog dela meča koliko je Izner uspeo da pruži adekvatan otpor za igru raspoloženom Novaku Đokoviću.

Novak je od početka meča vrlo efikasno osvajao svoje servis gemove gotovo bez izgubljenog poena, a Iznez je znatno teže uspevao da održi ravnopravnu igru na svojim servis gemovima sve do samog finiša prvog seta.

Pri rezultatu 6:5 za našeg teniser Izner je posustao, a Novak osvaja čak tri brejk šanse od kojih već prvu realizuje za osvajanje prvog seta sa 7:5.

U nastavki meča Đoković već na prvom servis gemu protivnika osvaja prvu brejk šansu koju uspeva da pretvori u prednost od 2:0. Potom više nije bilo neizvesnosti do kraja meča koji Đoković dobija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipas. Cicipas je savladao Poljaka Huberta Hurkača 7:5, 3:6, 7:6 (7:5) i zakazao duel sa Đokovićem.

Biće to njihov treći međusobni susret i trenutni rezultat je 1:1, nakon što je Cicipas slavio prošle godine u Montrealu 6:3 6:7 (5:7), 6:3, a Đoković ove u finalu u Madridu 6:3, 6:4.

Tagovi
Srodne vesti