Ne verujte svojim očima - druga strana rata FOTO

Turska ambasada u Australiji objavila je seriju fotografija koje prikazuju na koji način se vodi "kampanja dezinformacija" o poprištu sukoba u Siriji.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

10:22

Ne verujte svojim očima - druga strana rata FOTO
Foto: Printscreen/Twitter/Turkish Embassy in Australia

"Pristalice terorista organizacije YPG/PKK-a započeli su kampanju dezinformacija na društvenim medijima o protivterorističkoj vojnoj operaciji Turske u severnoj Siriji", napisala je Ambasada Turske u Australiji na svom zvaničnom nalogu na Tviteru objavljujući seriju fotografija kao dokaz.

Ovo nije prvi put da je internet omogućio da se lažne vesti i fotografije predstavljaju kao prave i aktuelne. Sporne fotografije objavila je i turska novinska agencija Anadolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: