Hronika

SIPA 'češlja' sefove u bankama: Blokirani milioni, oduzet i zlatni zub

SIPA 'češlja' sefove u bankama: Blokirani milioni, oduzet i zlatni zub
Foto: N.N. | SIPA 'češlja' sefove u bankama: Blokirani milioni, oduzet i zlatni zub

​SARAJEVO – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su u utorak i srijedu u Sarajevu akciju kodnog naziva "Profit", te izvršili privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima u vlasništvu 11 fizičkih i jednog pravnog lica u ukupnom iznosu većem od sedam miliona KM.

"SIPA je po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS pretresla pet sefova kod komercijalnih banaka koje su koristile četiri osobe kojom prilikom su otkrivena i privremeno oduzeta novčana sredstva u iznosu od 598.970 EUR i zlatni nakit (9 zlatnih dukata, tri narukvice, tri ogrlice, četiri privjeska, sedam prstenova, devet lančića, sedam naušnica, dvije značke, broš, zrno bisera, kopča za naušnicu, zlatni zub, sat)", navedeno je u saopštenju SIPA.

Tokom akcije blokirano je 7.071.961 KM lociranih na 24 računa otvorena kod devet banaka i jednog investicionog fonda (iznos od 2.218.498 u KM valuti i iznos od 2.481.536 u EUR valuti).

"Privremeno oduzeta novčana sredstava i predmeti biće dostavljeni u dalju nadležnost Kantonalnom sudu u Sarajevu", navodi se u saopštenju.

Akcija je realizovana uz asistenciju službenika MUP Kantona Sarajevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije