Gadgets

Otac Androida predstavio neobičan telefon

Otac Androida predstavio neobičan telefon
Foto: Twitter | Otac Androida predstavio neobičan telefon

Nakon što je predstavio Essential Phone - smartfon vrhunskih specifikacija koji je imao problema sa softverom i u međuvremenu se značajno poboljšao - Endi Rubin kao da je nestao sa scene. Nasljednik prvenca bio je otkazan, ali čini se da Rubin i ekipa nisu od njega odustali.

"Next Web" piše kako rade na novom proizvodu u okviru projekta GEM. Rubin je prvo tvitnuo nekoliko tajanstvenih fotografija bez da je za njih dao konekst.

Bio je to prvi njegov tvit od odgovora na članak u "New York Timesu" o navodnom seksualnom zlostavljanju.

U idućem tvitu pokazao je nove uređaje s naizgled najizduženijim omjerom stranica na pametnom telefonu dosad, kao i jedinstveno novi interfejs.

U tom trenutku nije bilo jasno radi li se o novom modelu "Essential Phonea" ili u potpunosti novom projektu. Zatim je stigao zvaničniji tvit:

Zanimljivo, baš kao i Microsoft prije neki dan, ni Rubin niti Essential nisu upotrijebili riječ 'telefon', već uopšteniji naziv 'novi mobilni uređaj'. Ipak, na početnom ekranu Essentialovog tvita sličica je telefona.

Zasad nije jasno hoće li ovaj uređaj koristiti operativni sistem Android. Rubin je jedan od njegovih tvoraca, pa je teško zamisliti da će mu tek tako okrenuti leđa. Ipak, novi interfejs ne liči na bilo koje dosadašnje izdanje Androida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije