KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ivanovićeva simultanka obeležila praznik fudbala u Grošnici (FOTO)

Grošnica je danas bila u znaku velikog fudbalskog događaja, koji je prethodnih dana zaokupljivao pažnju svih meštana ovog kragujevačkog prigradskog naselja. Naime, lokalni zonaš, ekipa Vodojaže, ugostila je u šesnaestini finala Kupa Srbije beogradski Partizan, višestrukog prvaka države i branioca trofeja u ovom takmičenju. Crno-beli su Grošničanima suprotstavili kombinovani tim, sačinjen mahom od rezervista i mlađih igrača, ali su i pored toga ostvarili ubedljiv trijumf od 6:0 (1:0), uz izuzetnu rolu Đorđa Ivanovića, koji je pobedi svog tima doprineo sa čak pet postignutih pogodaka.

Zajednička fotografija fudbalera Vodojaže i Partizana

Danima se spekulisalo hoće li ljudi iz Fudbalskog kluba Vodojaža uspeti da organizuju jednu utakmicu ovakvog tipa i visokog stepena rizika. Grošničani su danas pokazali da je ta skepsa bila apsolutno neopravdana i zaista su se pokazali kao jako dobri domaćini. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu na radost oko 2 000 ljubitelja fudbala, koji su prisustvovali ovom svojevrsnom duelu Davida i Golijata na terenu u Grošnici.

Za gostovanje Partizana u Grošnici vladalo je veliko interesovanje publike

Trener Partizana Savo Milošević je, svestan uloge apsolutnog favorita njegove ekipe u ovoj utakmici, odlučio da na ovo gostovanje povede mahom mlađe igrače i one koji nisu imali zavidnu minutažu u proteklom periodu. Od standardnih prvotimaca, među prvih jedanaest našli su se samo levi bek Slobodan Urošević i Lazar Marković, dok su na klupi ostali štoper Bojan Ostojić i Rajko Brežančić.

Fudbaleri Partizana u kombinovanom sastavu uspeli su da opravdaju epitet favorita u duelu sa zonašem iz Grošnice

Sa druge strane, trener Vodojaže Duško Matić izveo je u ovom trenutku najjači sastav sa željom da pruži što je moguće jači otpor crno-belima. I u tome su Grošničani uspevali sve do 41. minuta, kada je njihova do tog trenutka stabilna odbrana primorana na kapitulaciju, da bi u drugih 45 minuta do izražaja došla bolja fizička pripremljenost ekipe Partizana, koja je na kraju slavila ubedljivu pobedu.

I zaista, ekipa Vodojaže je prilično hrabro ušla u ovaj susret, što je u prvi mah iznenadilo goste iz Beograda. Nisu momci iz Grošnice želeli da se brane, već su izašli na teren sa namerom da se nadigravaju sa znatno jačim protivnikom.

Fudbaleri Vodojaže pružili su dobar otpor crno-belima u prvih 45 minuta

Ipak, prvi su zapretili crno-beli preko Gigića, čiji je udarac glavom sjajnom reakcijom osujetio golman Vodojaže Marko Živak.

Dva minuta kasnije poskočili su simpatizeri Vodojaže. Maestralni Jekić je u svom stilu prošao po levoj strani, ali je čuvar mreže Partizana Nemanja Stevanović bio oprezan.

U 7. minutu zateresla se prečka gola Vodojaže nakon udarca Lutovca, da bi četiri minuta kasnije Marković lukavo pokušao iz slobodnog udarca da zatrese mrežu Vodojaže, ali nije bio dovoljno precizan.

Usledio je potom udarac Ivanovića sa nekih 12 metara, koji je završio van okvira gola, a onda je u 24. minutu, posle dobro izvedenog prekida od strane Sretenovića, Komatina šutirao glavom u spoljni deo mreže.

Crno-beli su postepeno pojačavali pritisak ka golu domaćina, čija je odbrana vrlo umešno odolevala svim atacima svog rivala. U 36. minutu zatresla se mreža Grošničana posle slobodnog udarca koji je izveo Lakčević, ali ovaj gol poništen zbog igranja rukom Gigića.

Jedna od brojnih situacija pred golom Vodojaže u prvom poluvremenu

I onda, u 41. minutu Ivanović je uputio precizan udarac sa dvadesetak metara i primorao golmana Vodojaže Živaka na konačnu kapitulaciju – 0:1.

Mogao je Partizan dva minuta kasnije i do još jednog pogotka, ali je Ivanoviću ovoga puta pobegla lopta.

Ipak, crno-beli su uspeli da dupliraju vođstvo odmah po povratku sa odmora, kada je Ivanović iskoristio idealan centaršut Lutovca i sa 5-6 metara glavom poslao loptu u mrežu.

Željni dokazivanja, fudbaleri Partizana nisu spuštali papučicu sa gasa i posle vođstva od dva gola.

U 57. minutu Lutovac se našao u stopostotnoj šansi pred golom Vodojaže, ali je Živak odlično reagovao. Samo minut kasnije svoj udarac sa oko 20 metara oprobao je i Lazar Marković, ali je lopta otišla pored stative.

Danas raspoloženi Đorđe Ivanović je u 61. minutu po treći put uspeo da pronađe put do mreže Grošničana, pošto je sa nekih 7-8 metara preciznim i odmerenim udarcem pogodio suprotan ugao za 0:3.

Đorđe Ivanović je sa pet postignutih pogodaka obeležio duel u Grošnici

U 63. minutu trener Partizana Savo Milošević „bacio je u vatru“ mladog Slobodana Stanojlovića, koji je već u prvom konktaktu sa loptom mogao da zatrese mrežu Vodojaže. Par trenutaka kasnije, ponovo se Stanojlović našao u dobroj poziciji pred golom Vodojaže, ali je izblokiran, da bi odbijenu loptu Lutovac smestio u mrežu za 0:4.

Bio je to definitivni slom zonaša iz Grošnice, čiji su igrači u tim trenucima očigledno fizički pali, što je „parni valjak“ iskoristio da svoju pobedu učini još ubedljivijom.

Već u 65. minutu Ivanović je po četvrti put uspeo da se upiše u strelce, nakon što je zašao iza leđa odbrane domaćina i rutinski završio akciju. Isti igrač je stavio i tačku na ovaj susret u 90. minutu za konačnih Vodojaža – Partizan 0:6.

Strateg crno-belih Savo Milošević bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u drugom poluvremenu, kao i srdačnim prijemom od strane Grošničana.

Trener Partizana Savo Milošević bio je oduševljen fudbalskim ambijentom na igralištu Vodojaže

Današnji susret nije bio baš pravi parametar naših mogućnosti, ali smo na dosta utakmica ove sezone pokazali da imamo jednu ozbiljnu igru, kao i da imamo dosta prostora za napredak, naročito kada se stranci u našoj ekipi još bolje adaptiraju. Vodojaži sve čestitke što su uspeli da prođu tri-četiri ozbiljne srpskoligaške ekipe i dođu do ovog nivoa takmičenja. Lepo je videti da u Srbiji još uvek ima mesta u kojima je jedna fudbalska utakmica pravi praznik i iz tog razloga mi je veoma drago što smo danas igrali upravo na ovom terenu, čime smo omogućili ljudima iz Grošnice da uživo vide Partizan. – istakao je Milošević.

Današnju utakmicu u Grošnici, pored rekordne posete i sjajnog fudbalskog ambijenta, obeležila je i odlična partija Đorđa Ivanovića, koji je sa pet postignutih pogodaka istakao ozbiljnu kandidaturu za povratak u prvi tim Partizana.

U početku je bilo teško, ali kada smo dali taj prvi gol sve se nekako otvorilo i na kraju smo došli do ubedljive pobede. Želeo bih da se zahvalim svim gledaocima koji su prisustvovali ovoj utakmici, a posebno našim navijačima za podršku na ovom gostovanju. – prokomentarisao je Ivanović.

Fudbaleri Vodojaže danas su dali sve od sebe, ali jednostavno nisu mogli više protiv znatno kvalitetnijeg rivala.

Trener Vodojaže Duško Matić poželeo je puno sreće Savi Miloševiću u nastavku sezone

Pretpostavljali smo ovakav rasplet. Mi smo ovu utakmicu odigrali u granicama svojih mogućnosti i jednostavno nismo mogli više. Ipak smo mi jedan mali klub i za nas je ova utakmica veliki događaj, nešto što će ostati zauvek upisano u klupskoj istoriji. – izjavio je trener Vodojaže Duško Matić, koji je ekipi Partizana poželeo puno uspeha na domaćoj i evro-sceni u nastavku sezone.

Čuvar mreže Vodojaže Marko Živak najzaslužniji je što pobeda Partizana nije bila još ubedljivija.

– Ušli smo jako dobro u utakmicu, imali dve lepe prilike u prvom poluvremenu, koje nismo uspeli da realizujemo. Najviše nas je poremetio taj gol na startu drugog poluvremena. Partizan je pokazao da je nadmoćniji od nas, imao je veći posed lopte i zasluženo je pobedio. – izjavio je Živak.

I kapiten Vodojaže Uroš Vuković smatra da je presudila razlika u kvalitetu i dodaje da današnja utakmica predstavlja jedno veliko iskustvo za njegov tim.

– Mislim da je ovo definitivno najveća utakmica u istoriji Fudbalskog kluba Vodojaža. Teško da će se u dogledno vreme ponoviti ovoliki broj gledalaca na našem stadionu. Mi smo dali svoj maksimum na terenu, ali nismo mogli više protiv znatno kvalitetnijeg protivnika. Čestitam Partizanu na pobedi i želim mu da osvoji Kup Srbije i ove sezone. – poručio je Vuković.

VODOJAŽA – PARTIZAN 0:6 (0:1)

KRAGUJEVAC
Stadion:
FK Vodojaža u Grošnici
Gledalaca: 2 000
Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)
Pomoćnici: Oliver Petrović (Niš), Dejan Dimitrijević (Vranje)
Strelci: Ivanović u 41, 46, 61, 67. i 90. minutu, Lutovac u 66. minutu za Partizan
Žuti kartoni: Vujačić (Partizan)

VODOJAŽA: Živak, Dajić (od 49. Đurić), Đokić, Mijalčić, Komatina, Petrović, Jekić, Vuković, Vasiljević, Nedeljković (od 63. Jovanović), Sretenović (od 71. Perović).

PARTIZAN: Stevanović, Pešukić, Urošević (od 63. Stanojlović), Dinga, Vujačić, Smiljanić, Marković (od 71. Đorđević), Lutovac, Lakčević, Ivanović, Gigić (od 46. Jovanović).

Fudbaleri Vodojaže sada mogu u potpunosti da se posvete obavezama u Šumadijsko-raškoj zoni. Već za vikend izabranike Duška Matića očekuje gostovanje gradskom rivalu Šumadiji 1903, u utakmici 9. kola.

M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!