Vučić, Brnabić, Zaev i Rama prošetali ulicama Novog Sada VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade, Ana Brnabić, prošetali su večeras novosadskim ulicama sa premijerima Severne Makedonije i Albanije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2019.

23:33

Vučić, Brnabić, Zaev i Rama prošetali ulicama Novog Sada VIDEO/FOTO
Foto: Preentscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i Brnabić su prethodno priredili večeru za dvojicu premijera, Zaeva i Ramu koji su ranije danas doputovali u Beograd, odnosno Novi Sad.

Video snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije, objavljen je na zvaničnoj instagram stranici srpskog predsednika.

Zaev i Rama doputovali su u Beograd, odnosno Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će sutra biti održan trilateralni sastanak.

Na tom sastanku glavna tema razgovora biće predlog srpskog pedsednika o ustanovljavanju "malog Šengena".

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta žemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima izmedju zemalja regiona čekaju duže od 20 sati
View this post on Instagram

Predsednik Vuèiæ o znaèaju susreta u Novom Sadu.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

View this post on Instagram

Noæna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: