FOTO: Carinici zaplenili 90 flaša viskija i rakije, kao i kilogram i po zlata

Carinici su u utorak, 8. oktobra, na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja više od kilogram i po zlatnog nakita i više od 90 flaša viskija i rakije.
Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao "mercedes sprinter" bugarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dva bračna para, bugarski državljani.
 
Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi prijavili. Međutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija "džoni voker" i 40 flaša bugarske lozove rakije.
 
 
Daljom kontrolom je prilikom ličnog pretresa kod dve putnice u torbicama koje su imala kod sebe i kod jednog putnika pronađen neprijavljeni zlatni nakin, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra. 
 
Jedna od putnica je imala gotovo 900 grama zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja. Kod druge je pronađeno preko 470 grama, a kod jednog od muškaraca oko 340 grama neprijavljenog zlatnog nakita.
 
  
 
Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe, zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka.
 
  
  • Evergreen

    10.10.2019 14:57
    - Tata, šta da budem kad porastem?
    - Sine, budi carinik!
  • Pravdoljub

    10.10.2019 14:20
    A da se gospoda na granicama pozabave ogromnim i u svakom slučaju nepotrebnim kilometarskim kolonama kamiona. Zaboravlja se da su i vozači ljudi, a da jw njihoba komocika nešto što doprinosi i povećanju troškoba transporta robe. Obakva saopštenja su skretanje pažnje sa zaista važnih tema i provlema koji su evidentni na graničnim prelazima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.