ŠPIJUNSKA AFERA TRESE JUG SRBIJE: Prisluškivali zaposlene u domu zdravlja ssad, niko ne spava mirno!
Foto: Shutterstock

haos

ŠPIJUNSKA AFERA TRESE JUG SRBIJE: Prisluškivali zaposlene u domu zdravlja ssad, niko ne spava mirno!

Srbija -

Uređaj za prisluškivanje koji je slučajno pronađen u sestrinskoj sobi Doma zdravlja u Trgovištu, poslat je na veštačenje u Beograd po nalogu Osnovnog tužilaštva u Vranju.

Ova medicinska ustanova dospela je u žižu javnosti 2. oktobra nakon što je, prilikom popravljanja vodovodnog kvara u jednoj od prostorija vodoinstalater pronašao uređaj za prisluškivanje i odmah alarmirao policiju i tužilaštvo.

Prilikom otklanjanja kvara vodoinstalater je pomerio ogledalo i otkrio uređaj koji služi za snimanje i prenos podataka i istog dana to je prijavljeno policiji. Kriminalistički tehničari iz Policijske uprave Vranje, dodaje se, izašli su na lice mesta, uzeli su uređaj koji je po nalogu dežurnog zamenika OJT u Vranju poslat na veštačenje.

Tek po dobijenom nalazu veštaka moći će da se preduzmu određene radnje. Dok ne stigne rezultat veštačenja ne može da se zna o čemu se radi, da li je to uopšte uređaj za prisluškivanje i da li ima nekih zapisa na memorijskoj kartici.

Pitanje je ko je postavio uređaj za “špijuniranje” u prostoriji koju koriste medicinske sestre i zbog čega. Jedan od zaposlenih u Domu zdravlja u Trgovištu, kako pišu lokali mediji, kaže da većina medicinskog osoblja nije u panici, ali su iznenađeni, iako su mislili da ništa više od onoga što se tamo dešava ne može da ih iznenadi.

- Ja sam iznenađen i osuđujem taj potez, bilo da se radi o ljubavnoj aferi ili političkom prisluškivanju. Zabrinut sam kao radnik Doma zdravlja i kao građanin - kaže jedan od radnika, preneo je portal "Južne vesti".

Gradom kruže razne verzije, od toga da je ljubomorni muž ili momak špijunirao dragu kako bi je uhvatio u preljubi, do toga da su hteli da iskoriste materijal za ucenjivanje, ali istraga će utvrditi šta je istina.

Kurir.rs/Blic

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track