Fudbal

"Zmajići" optimisti pred Njemačku

"Zmajići" optimisti pred Njemačku
Foto: N.N. | "Zmajići" optimisti pred Njemačku

Mlada fudbalski U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradili drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč za plasman na EURO protiv Njemačke.

Utakmica se igra u utorak na stadionu "Bilino polje" u Zenici, a "zmajići" u dobrom raspoloženju vjeruju da mogu do pozitivnog rezultata protiv favoriziranih gosiju.

Jedan od igrača koji najbolje poznaje narednog protivnika je napadač Ermedin Demirović koji je u omladinskim uzrastima nastupao u Ligi Njemačke.

„Jako treniramo, dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Za mene će ovo biti posebna utakmica jer znam većinu igrača Njemačke. Njihov štoper je moj najbolji drug i radujem se susretu sa njima. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Ako svi damo maksimum u budemo djelovali kao ekipa što je bio slučaj u prethodnim susretima, onda imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat“, rekao je Demirović.

Izabranici selektora Vinka Marinović u prethodna dva meča imaju upisanu pobjedu kući protiv Moldavije i remi u gostima sa Belgijom.

Golman Vladan Kovačević smatra da mlada reprezentacija BiH ima kvalitet da se adekvatno suprotstavi svakom protivniku.

„Njemačka je favorit i to je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom u ovom uzrastu. Ipak, igramo na našem terenu, pred našom publikom i sigurno da ni njima neće biti lako. Ova ekipa može da igra protiv bilo koga i nadamo se još jednom uspjehu.“, smatra Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije