IMA NADE ZA HRVATSKOG KAPETANA: U Atlantiku primećene signalne rakete i splav, spasioci se trkaju sa vremenom
Foto: Printscreen Youtube

Burbon Rode

IMA NADE ZA HRVATSKOG KAPETANA: U Atlantiku primećene signalne rakete i splav, spasioci se trkaju sa vremenom

Hrvatska -

Glavni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je danas da je taj sindikat oko 15.30 sati dobio informaciju da je u Atlantiku uočen splav i da su svi brodovi, koji tragaju za preživelima sa potonulog tegljača "Burbon rouda", krenuli prema toj lokaciji.

Melvan je rekao da brodovima treba neko vreme da dođu do lokacije na kojoj je splav uočen, prenosi Hina. Potraga za pomorcima s potonulog tegljača Bourbon Rhode koje vodi brod Alp Striker još traje, a dva pomorca s tog broda su tokom noći rekli da su videli moguće signalne znakove i se brod uputio prema tom području, u koordinaciji s CROSS Antilles-Guyane, francuskom pomorskom službom za spašavanje na Karibima.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promene smer i upute se prema području iz kojeg je odaslat signal. Tegljač Burbon Rode potonuo je 26. septembra u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martinika.

Potraga za nestalim pomorcima s tegljača, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, nastavlja brod Alp Striker, a upozoreni su i svi komercijalni brodovi koji plove u toj zoni.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track