Najnovije vesti
Vesti Društvo
"ŠPIJUNSKA" AFERA TRESE DOM ZDRAVLJA U TRGOVIŠTU Prislušni uređaj iz sobe za sestre na veštačenju, svi se pitaju ŠTA KRIJU ZAPISI na memorijskoj kartici

"ŠPIJUNSKA" AFERA TRESE DOM ZDRAVLJA U TRGOVIŠTU Prislušni uređaj iz sobe za sestre na veštačenju, svi se pitaju ŠTA KRIJU ZAPISI na memorijskoj kartici

Uređaj za prisluškivanje koji je slučajno pronađen u sestrinskoj sobi Doma zdravlja u Trgovištu, poslat je na veštačenje u Beograd po nalogu Osnovnog tužilaštva u Vranju, saznaje “Blic”. 

Trgovište
Trgovište

Ova medicinska ustanova na jugu Srbije dospela je u žižu javnosti 2. oktobra nakon što je, prilikom popravljanja vodovodnog kvara u jednoj od prostorija zdravstvenog centra, vodoinstalater pronašao uređaj za prisluškivanje, nakon čega su alarmirani policija I tužilaštvo.

Pročitajte još

- Prilikom otklanjanja kvara vodoinstalater je pomerio ogledalo i otkrio uređaj koji služi za snimanje i prenos podataka. Istog dana to je prijavljeno policiji - kaže za “Blic” portparol OJT u Vranju Miodrag Stojanović.

Kriminalistički tehničari iz Policijske uprave Vranje, dodaje se, izašli su na lice mesta, uzeli su uređaj koji je po nalogu dežurnog zamenika OJT u Vranju poslat na veštačenje.

- Tek po dobijenom nalazu veštaka možemo da preduzimamo određene radnje. Dok ne dobijemo veštačenje ne možemo da znamo o čemu se radi, da li je to uopšte uređaj za prisluškivanje i da li ima nekih zapisa na memorijskoj kartici - rekao je on.

Ko je postavio uređaj za “špijuniranje” u prostoriji koju koriste medicinske sestre i zbog čega, za sada nije poznato.

Jedan od zaposlenih u Domu zdravlja u Trgovištu, kako pišu lokali mediji, kaže da većina medicinskog osoblja nije u panici, ali su iznenađeni, iako su mislili da ništa više od onoga što se tamo dešava ne može da ih iznenadi.

- Ja sam iznenađen i osuđujem taj potez, bilo da se radi o ljubavnoj aferi ili političkom prisluškivanju. Zabrinut sam kao radnik Doma zdravlja i kao građanin - kaže jedan od radnika, preneo je portal "Južne vesti".