Đukanović najavio promene zakona u vezi biračkog spiska i finansiranja stranaka 1Vladimir Đukanović Foto: Medija centar

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović najavio je danas da će se u skupštinskoj proceduri naći određene izmene i dopune zakona koje se tiču izbornog procesa, prvenstveno zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

On je kazao da će doći do određenih promena u vezi biračkog spiska i finansiranja stranaka.

On je, po izlasku sa prvog sastanka predstavnika vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta, rekao da je vlast spremna da unapredi nešto ako će to kako je rekao, zaista doprineti boljem izbornom procesu.

„Svako iznese svoj stav, pričamo, razgovaramo i to je to ali jedino vlast daje konkretne predloge. Niko ne može da shvati na šta se predstavnici opozicije žale jer do sad nisu ništa konkretno davali kao predlog. Osim široke priče da im sve smeta, čini mi se da im najviše smeta što nemaju podršku naroda“, rekao je Đukanović novinarima ispred Skupštine Srbije gde se održava sastanak.

Upitan da li je bilo neophodno da predstavnici EU budu posrednici u tim razgovorima, Đukanović je kazao da je „moglo bez njih, ali i da nije loše da budu tu“.

„Šta god da traže iz opozicije, mi smo spremni da ima udovoljimo ali oni onda ne dođu, naljute se i na ove iz EU. Opozicija je krajnje konfuzna, jedni plaču što ne mogu da dođu jer im važniji od njih zavrću uši i kažu da ne mogu da idu“, rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari