Vesti

0

Tadić (SDS): Neću učestvovati sutra na sastanku, moraju da učestvuju svi opozicioni predstavnici

Autor: JU

Izvor: Beta

Tadić (SDS): Neću učestvovati sutra na sastanku, moraju da učestvuju svi opozicioni predstavnici

Izvor: Foto: Medija centar

"Ako je neko hteo da nametne međunarodna pravila morao je da učini napor da dovede sve predstavnike opozicije. Ja hoću da učinim sve što mogu da Savez za Srbiju i predstavnici drugih opoziconih stranaka učestvuju u ovom dijalogu ili u bilo kom dijalogu koji može da dovede do rešenja", kazao je Tadić novinarima ispred Skupštine Srbije.

Tadić je kazao da je došao da lično prenese taj zahtev evroparlamentarcima, za koji je kazao da je uslov bez kojeg se ne može, a da nije došao da diskutuje sa predstavnicima vlasti.

Na pitanje novinara da li će funkcioner SDS Marko Đurišić učestvovati u nastavku razgovora, on je kazao da on nikome u stranci ne nalaže kako će se ponašati jer je, kako je objasnio, to stranka sa demokratskim načelima.

Današnjem sastanku prisustvuju poslanici SNS Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, iz Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević i Žarko Obradović, Jedinstvene Srbije Dragan Marković, Pokreta socijalista Đorđe Komlenski i Bojan Torbica, Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović i Narodne seljačke stranke Marijan Rističević i poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Iz opozicionih redova na sastanku prisutni su predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i šef poslaničkog kluba SDS Marko Đurišić, predsednik Nove stranke Zoran Živković, poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, predsedednik Libralno demokratske partije Čedomir Jovanović, presednik Ligesocijaldemokrata Nenad Čanak, Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Od vanparlamentarnih stranaka prisustvuju predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović i Petar Miletić i predsednik Srpskog partiotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić.

Tema razgovora je međustranački dijalog, a tu sesiju je vodi predsednica parlamenta Maja Gojković, a drugu sesiju o unapređenju uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine vodi potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković.

Sastanak je počeo oko 15 časova u Skupštini Srbije u Ulici kralja Milana i predviđeno je da traje do 21.30.

Dijalog uz posredstvo evropskih parlamentarca nastavlja se sutra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR