Najnovije vesti
Vesti Politika
"LEGALIZUJU IDEJU VELIKE ALBANIJE" Dačić osudio susret norveških zvaničnika i Kurtija uz zastavu Albanije

"LEGALIZUJU IDEJU VELIKE ALBANIJE" Dačić osudio susret norveških zvaničnika i Kurtija uz zastavu Albanije

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške, Arnea Sanes Bjernstada i lidera pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, koji je održan uz zastavu Albanije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ivica Dačić Foto: MSP /O. Stevanović / Tanjug
Ivica Dačić
Aljbin Kurti
Foto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške, Arnea Sanes Bjornstada, i lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji, Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije - ističe se u saopštenju.

Pročitajte još

Podseća se da je lider Samoopredeljenja poznat kao zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije.

- Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju "Velike Albanije", odnosno priključenja takozvanog Kosova Albaniji - naglašava se u saopštenju.

Ambasador Norveske, Arne Sanes Bjornstad
Foto: Promo / Promo
Ambasador Norveske, Arne Sanes Bjornstad

Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama.