Bastać: Radovanović, vlasnik of-šor kompanije uvredama pokušava da sakrije “rane radove” Vesića 1Marko Bastać Foto: Opština Strai grad

Posle Sime Spasića, i izvesni Ivan Radovanović je počeo da odgovara na pitanja koja smo postavili Vesić Goranu i već imamo napredak, navodi se u saopštenju Marka Bastaća.

„Saznali smo da je upravo pomenuti Ivan Radovanović imenovao Vesić Gorana na mesto direktora firme INTERNATIONAL COMMUNICATIONS PARTNERS koja je 100 odsto u vlasništvu of-šor kompanije JSMR INTERNATIONAL INC. DELAWARE za koju Radovanović tvrdi da je njegova, što je nemoguće proveriti jer se radi o of-šor kompaniji“, istakao je Bastać.

Ali od toga je važnije, kako je Bastać naveo, da građani znaju da je Vesić, prema zvaničnim podacima iz APR, funkciju direktora pomenute firme obavljao od aprila 2013. do maja 2014. godine. U tom istom periodu, Vesić je, po Bastaćevim rečima, bio član privremenog organa Grada Beograda, odnosno sekretar tog organa. I to je deo njegove zvanične biografije.

„Dakle, Vesić Goran je bio na funkciji sekretara privremenog organa, koristio je kancelariju gradskog menadžera, učestvovao u radu sednica privremenog organa i za to vreme bio direktor firme koja je u vlasništvu of-šor kompanije čiji klijenti su: Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, Uprava za javne nabavke, SNS, Agencija za bezbednost saobraćaja, FK Crvena zvezda, Društvo sudija Srbije, Udruženje javnih tužioca, Vaterpolo Savez…“, istakao je Bastać.

Bastać je naveo i da je Radovanović „rane radove“ svog partnera pokušao da sakrije tragikomičnim insinuacijama i primitivnim uvredama.

„Problem je u tome što dokumenta iz APR nije moguće sakriti niti presložiti kao kocke na Trgu Republike. Zato su Vesić Goran i partneri malo nervozni. I to sa razlogom, jer znaju da je ovo tek deo informacija koje govore o razmerama štete koju ova nestručna, bahata i korumpirana Vesićeva ekipa nanosi našem gradu i našem narodu“, kazao je Bastać.

Bastać je u saopštenju upitao Ivana Radovanovića „ako već niste mogli da radite 2007. godine jer ste bili ugroženi, zašto niste ugasili tu firmu 2012. godine, nego i danas radite preko of-šor kompanije iz Delevera?“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari