Fudbaleri Zvezde nisu pušteni na Kosovo, utakmica sa Trepčom u četvrtak u Staroj Pazovi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2019. u 10:38

Utakmica Kupa Srbije neće biti odigrana u Zvečanu jer policija nije pustila igrače i navijače Zvezde da pređu preko Jarinja

Фудбалери Звезде нису пуштени на Косово, утакмица са Трепчом у четвртак у Старој Пазови (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Fudbaleri Crvene zvezde nisu danas pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

Ekipa šampiona Srbije je na prelaz Jarinje stigla oko 11.30, ali nije ušla na Kosovo već se uputila nazad ka Beogradu.

Na Jarinje je stigla kolona predvođena policijom, sledio je potom automobil u kojem je bio Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić, pa onda autobus sa fudbalerima.

Delegacija Zvezde, predvođena Terzićem, potom je krenula ka samom prelazu Jarinje. Generalni direktor Zvezde je u neformalnom razgovoru kazao da je Vlada tzv. države Kosovo zabranila meč.

Na prelazu Jarinje bile su stacionirane pojačane policijske snage kao i veliki broj medija, dok su na kosovskoj strani bili raspoređeni pripadnici ROSU.

Iz pravca Kosova je na prelaz stiglo nekoliko desetina navijača, a iz pravca Raške njih više desetina.

Kada se autobus sa igračima okrenuo, fudbaleri su na kratko izašli i pozdravili se sa navijačima koji su ih dočekali aplauzima i skandiranjem.

Prva utakmica Kupa Srbije odigraće se u Staroj Pazovi u četvrtak u 15 časova




NOVINARI KRENULI KA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU

Rano jutros, oko 5 sati, organizovanim autobuskim prevozom, novinari su krenuli iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, sa namerom da izveštavaju sa utakmice Trepča – Crvena zvezda.


SPORTSKI DIREKTOR TREPČE: NEMA ODGOVOR POLICIJE

“Mi smo se, kao klub, u ponedeljak obratili kosovskoj policijskoj službi sa zahtevom da upravo oni obezbeđuju utakmicu ma stadionu “Trepča”. To je jedino što je zvanično i mi na taj zahtev odgovor nismo dobili“, rekao je jutros oko 9 časova spotrski direktor FK Trepča Bojan Jakšić.
Opširnije pročitajte OVDE


ALBANSKA INTERVENTNA POLICIJA NA JARINjU

Albanske vlasti navodno su poslale interventnu policiju na administrativni prelaz na Jarinju kako ne bi dozvolile prelaz delegaciji Crvene zvezde koja danas od 14 časova igra utakmicu Kupa Srbije sa ekipom Trepče.



NOVINARI STIGLI NA PRELAZ JARINjE

STOP za autobus iz Srbije u kom su bili novinari. Tamo su ih dočekale jake policijske snage.



NAPETO NA KOSOVU: POLICIJA ZAUSTAVILA NAVIJAČE ZVEZDE

Navijači Crvene zvezde, njih 50-tak raspoređenih u 20 vozila, zaustavljeni su od strane srpske policije na izlazu iz Raške.

Pristalice crveno-belog tima krenuli su na Kosovo i Metohiju kako bi bodrili svoj tim u meču Kupa Srbije.



ROSU ZABRANILA UTAKMICU

IZ FK Trepča stigla je vest da su dobili odgovor od kosovske policije i da je u njemu zabrana odigravanja utakmice u Kosovskoj Mitrovici. ROSU ne dozvoljava da se utakmica odigra

GORAN RAKIĆ NA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU

- Ako budu dobili dozvolu da dođu u Kosovsku Mitrovicu ugostiću igrače Crvene zvezde i kao domaćin i kao veliki navijač kluba - rekao je prisutnim novinarima na Jarinju gradonačelnik Kosovske Mitrovice



OKO 500 DELIJA ČEKA IGRAČE NA JARINjU, GRUPA NAVIJAČA JE I NA DRUGOJ STRANI

NA administrativnom prelazu Jarinje zvaničnici iz Kosovske Mitrovice, novinari iz Beograda i oko 500 Delija (na obe strane prelaza) čeka autobus sa igračima Crvene zvezde koji bi trebalo da stigne svakog časa. Na drugoj strani, na teritoriji Kosova, već ima navijača Crvene zvezde koji su dan ranije prešli prelaz













IGRAČI ZVEZDE STIGLI NA JARINjE

Autobus sa igračima Crvene zvezde stigli su na administrativni prelaz Jarinje, gde su ih dočekali zvaničnici iz Kosovske Mitrovice, novinari i oko 500 Delija. Stigao je kolima i Zvezdan Terzić








TERZIĆ: IMAMO ZABRANU ULASKA

Na Jarinje je automobilom stigao generalni direktor Crvene zvzede Zvezdan Terzić.
- Imamo zabranu ulaska - prvo je što je Terzić rekao prisutnim novinarima




FUDBALERI ZVEZDE NISU PUŠTENI NA KiM, VRAĆAJU SE SA JARINjA

Ekspedicija Vladana Milojevića nije puštena na Kosmet. Uprava Crvene zvezde odlučila je da se autobus sa fudbalerima mirno vrati kući sa administrativnog prelaza Jarinje, a za njima su isto uradili i navijači koji su tu stigli sopstvenim prevozom.




TERZIĆ: ZABRANA JE ODLUKA VLADE TZV. DRŽAVE KOSOVO

- Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz. Policajci su mi samo rekli da je to odluka Vlade tzv. države Kosovo.Bez obzira što se pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja - rekao je pre povratka za Beograd sa Jarinja generalni direktor Crvene zvezde
Opširnije pročitajte OVDE

ZVEZDA DOČEKUJE TREPČU U STAROJ PAZOVI

Utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče, koja je trebalo da bude odigrana danas u Zvečanu, odigraće se u četvrtak od 15 časova na terenu SC Stara Pazova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

TENKOVI SU VAM POTREBNI ZA JARINJE A NE ISPRED STADIONA U BEOGRADU

09.10.2019. 11:00

POGAZITE TO VEC JEDNOM, kakvi granicni prelazi u srcu Srbije. DOKLE S TIM MALTRETIRANJEM od strane siptarskih terorista?

Мартиновић Бернард

09.10.2019. 11:24

Шта очекивати од кавказких малоумних в

SaleA

09.10.2019. 11:25

Gde je sada svemicni pecednik? Dodje vreme da šiptari komanduju, koja bruka i sramota i za narod i za drzavu.

KoPre NeDRi

09.10.2019. 11:32

Samo polako arnauti maleni i ljigavi... Zaigrace mecka vrlo brzo i pred vasom rupom!

Tamo Neko

09.10.2019. 11:42

Samo se pravi cirkus i tenzijavnarodu koji zivi dole da prezivljavaju stresove.Pa znalo se.Ali sve neki spinovi i politicki marketing.

Patriota

09.10.2019. 11:46

Treba hermeticki zatvoriti granicu i pustati samo Srbe za ulaz ili Izlaz.Zna se sta ozbiljna drzava radi i kako sprecava ubuduce ovakve poteze siptara.

Niko

09.10.2019. 11:57

Nasi treba da zabrane kretanje svim vozilima za kosova.. Neka sipci idu preko bugarske i rumunuje za segedin

Lj. Milošević

09.10.2019. 12:00

Одиграјте спонтано пред прелазом. Донесите голове, напр

Jovo Caruga

09.10.2019. 12:02

Trebao se angazovati Marko Djuric, on je Bog i Batina na Kosovu i sirem regionu

Jovan

09.10.2019. 12:06

Cemu ova provokacija Kosovske vlade, umesto da odigraju mec u okolini Beograda, ovako se samo blamiraju i trose benzin bezveze, a odmah se znalo da od te utakmice nema nista...Dajte da priznamo Kosovo i krenemo dalje u dobrosusedske odnose.Pozdrav za sve normalne ljude.Jovan

Ja

09.10.2019. 12:16

E sad UEFA i FIFA treba da isključe FS Kosova iz svog članstva zbog mešanja politike u sport.

Desimir

09.10.2019. 12:19

Ovo je ludilo sta i kako Europa cuti Amerika isto moramo samii reist ovaj Problem ponizenje dosta izbori koji su bili tumacenje siptarskih terorista manipulisu kako im odgovara samo dvrd stav amerikanaca moze ih urazumeti

Djordje

09.10.2019. 12:20

koja je ovo sramota za Zvezdu da u svojoj zemlji ne mogu da nastave put u udju u nasu jos oficielnu Kosovo i Metohiju!! Opsada od navijaca Crvene Zvezde koji stoje i posmatraju i nista ne preduzimaju, au Beogradu i inostranstvu prave tuce gluposti a ovde kao neka deca od 14 godina (navijaci Partizana) nesmeju nista da urade plase se Siptara-ajte sad ako smete?jedna trafika na vasem putu="PRPA" BATO nazad u Bekis sto pre to bolje inace mozete dobiti batine!

Mikiboy

09.10.2019. 12:32

Vekovima divljaci i sada odjednom mi trebamo da se dogovorimo sa ovakvima.Prokleta je Amerika......To je greska Evrope sto dozvoljava Americi da se mesa u stvari Evrope. Ako nesto bude ceh ce platiti Evropa a ne Amerika. Izbeglica,kriminal,oruzje,droga,itd.

Juznoprugas

09.10.2019. 13:09

Bezpotrebno pravljenje reklame kvazi siptarskoj drzavi od strane Zvezde.Diplomatski poraz FK CZ i FSS nikako pobeda.Jer su ustukli pred siptarima i vratili se nazad.Bruka bruku stize

Radisa Van Bostan

09.10.2019. 16:14

Pa sad kad se vrate navijaci za Beograd pa kad pocne navijanje,patriotizam, busanje u grudi,ludilo.Ali kod kuce u Beogradu da oslobode energiju ,pa posle kuci kod mame na rucak.Pa posle malko u inostranstvo da pratimo Zvezdu u Ligi Sampiona i zaboravice se na sve ovo, milina , ale ale ….

dhuyddhj

09.10.2019. 18:17

Sta je zajednicko kosmetu i partizanovom sesnaestercu? Ni u jedan ni u drugi ove godine zvezda nije usla hahahaha