DEFINITIVNO NEMA UTAKMICE! AUTOBUS SA FUDBALERIMA ZVEZDE VRAĆA SE SA JARINJA U BEOGRAD! Terzić: Priština nam je zabranila ulazak na Kosovo!(KURIR TV)
Foto: Nemanja Nikolić

MEČ ZABRANJEN

DEFINITIVNO NEMA UTAKMICE! AUTOBUS SA FUDBALERIMA ZVEZDE VRAĆA SE SA JARINJA U BEOGRAD! Terzić: Priština nam je zabranila ulazak na Kosovo!(KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde nisu pušteni na Kosmet, vraćeni sa Jarinja!

Izveštač Kurira sa Kosova - Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde nisu pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

Ekipa šampiona Srbije je na prelaz Jarinje stigla oko 11.30.

Na Jarinje je stigla kolona predvodjena policijom, sledio je potom automobil u kojem je bio Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić, pa onda autobus sa fudbalerima.

Delegacija Zvezde, predvodjena Terzićem, potom je krenula ka samom prelazu Jarinje. Generalni direktor Zvezde je u neformalnom razgovoru kazao da je Vlada Kosova zabranila meč.

"Svedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka Vlade tzv. Kosova i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja", rekao je Terzić novinarima na Jarinju.

On je dodao da mu žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj.

"Bez obzira što se na tzv. Kosovu pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da se bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana. Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde, jer je FIFA savetovala da se igra", poručio je Terzić.

Na prelazu Jarinje bile su stacionirane pojačane policijske snage kao i veliki broj medija, dok su na kosovskoj strani bili rasporedjeni pripadnici ROSU.

Iz pravca Kosova je na prelaz stiglo nekoliko desetina navijača, a iz pravca Raške njih više desetina.

Utakmica Trepča - Zvezda trebalo je da se igra od 14.00 u Žitkovcu kod Zvečana, a biće odigrana sutra od 17 časova u Staroj Pazovi, nezvanično saznaje Kurir.

1 / 12 Foto: Nemanja Nikolić

12.12 - Meč Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče biće odigran sutra

12.03 - Kako je direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić rekao, vlada u Prištini zabranila im je ulazak na Kosovo i Metohiju.

1 / 28 Foto: Nemanja Nikolić

11.58 - Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni trenerom Vladanom Milojevićem izašli su iz autobiusa kako bi pozdravili okupljene navijače

11.50 Autobus Crvene Zvezde vraća se u Beograd. Definitivno! Fudbaleri Crvene zvezde vraćeni sa Jarinja!

Ekspediciji FK Crvena zvezda nije puštena na Kosmet i fudbaleri se vraćaju sa administrativnog prelaza Jarinje, javlja reporter Tanjuga.

To znači ad od utakmice Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu definitivno nema ništa.

Medijima će se uskoro obratiti generalni direktor Zvezdan Terzić.

Na prelazu su i pojačane snage kosovske policije, kao i nekoliko desetina navijača crveno-belih.

11.43 - Pristalice crveno-belih ne daju autobusu sa fudbalerima da se vrati nazad

Nezvanična informacija: Zvezda i Trepča će meč Kupa Srbije odigrati sutra u Staroj pazovi!

11.35 - Navijači pesmom pozdravili fudbalere

11.30 - Delegacija Crvene zvezde stigla na Jarinje

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između FK Trepča i FK Crvena Zvezda zabranjena je, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor FK Trepča Bojan Jakšić.

Nezvanično, dozvola kosovskog ministartstva još nije stigla i neizvesno je da li će ekipa ući na Kosmet.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

10.53 - Predsednik Srpske liste Goran Rakić nalazi se na prelazu Jarinje

"Nemam još zvaničnu informaciju oko utakmice. Navijaćemo svakako za naše, za najbolji klub, za našu Srbiju", rekao je Rakić u izjavi za Kurir.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

10.40 - Prema informacijama Srba sa Kosova, Albanci su doveli ROSU, nezvanično oko 100 pripandika ove specijalne jedinice čeka dolazak Crvene zvezde.

foto: Nemanja Nikolić

10.33 - Predstavnici sedme sile trenutno se nalaze u Raškoj odakle će se uputiti ka administrativnom prelazu Jarinje. Srpska policija je za vreme boravka nekoliko puta obišla novinare.

foto: Starsport©

Meč Crvene zvezde i Trepče zakazan je za sredu od 14 časova, a mesto odigravanja biće u Kosovskoj Mitrovici, tačnije Zvečanu, odlučeno je pre nekoliko dana.

FS tzv. Kosova najpre se nije složio sa ovim, pa je domaćinstvo privremeno premešteno u Beograd, tačnije na Banovo Brdo, međutim posle pisma FIFA, odlučeno je ipak da se utakmica igra na teritoriji Kosmeta.

Da li će zaista doći do ovog susreta videćemo uskoro.

kurir.rs / A.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track