Lep volej Nikol Bile razoružao Srpkinje

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.10.19. | 19:52

Austrijanke slavile na Čairu sa 1:0 u kvlaifikacijama za Evropsko prvenstvo

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je premijerni poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Posle ubedljivih trijumfa na startu nad Kazahstanom (3:0) i Severnom Makedonijom (6:0) usledio je i prvi neuspeh, ali on ne treba da obeshrabri devojke uoči nastavka kvalifikacija. 

Pred oko nekoliko stotina gledalaca na niškom Čairu selekcija Austrije je savladala naše fudbalerke sa 1:0 pogotkom Nikol Bile u 12 minutu. Napadačica Hofenhajma je iskoristila nepažnju srpske odbrane i precizinim volejom na centaršut Fajerzingerove donela svom timu i drugi trijumf u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Loše prvo poluvreme naših fudbalerki ispostavilo se na kraju kao presudno za konačan ishod ovog meča. Realno, nije ovo bila spektakularna utakmica pa beležimo svega nekoliko pokušaja u siromašnom prvom delu. 

Probale su izabranice Predraga Grozdanovića u drugom delu da se vrate u meč, ali dve dobre prilike nisu iskoristile naša najzapaženija igračica danas Jelena Čaković u 48. i Milica Stanković u 59. minutu. Na drugoj strani i Austrijanke su mogle do drugog gola, ali su mreže mirovale do kraja.

Posle tri odigrana kola ženska reprezentacija Srbije je drugoplasirana u grupi iza Austrije koja ima takođe šest bodova, ali i meč manje. U narednom kolu Srpkinje se sastaju sa selekcijom Francuske (9. novembra).

KVALIFIKACIJE ZA EP - 3. kolo

GRUPA G

Utorak
Srbija - Austrija 0:1 (0:1)
/Bila 12/

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara