Film Lifestyle

Kako je lik psihopate Džokera obuzeo glumca Hoakina Finiksa

Profesionalni glumci često prolaze kroz zastrašujuće procese, kada pokušavaju da što realnije dočaraju psihopatske likove. Interpretirajući Džokera u istoimenom filmu Toda Filipsa, glumac Hoakin Finiks, suočio se sa brojnim zdravstvenim problemima.

Morao je mnogo da smrša, ali to mu je na kraju omogućilo da uživa u svom novom telu.

Agilnost po visokoj ceni

Džoker je poznat po tome što je manipulativni psihopata. koji u svemu nalazi humor. Jedna od najvažnijih karakteristika lika je njegova okretnost, koja ga često čini neuhvatljivim.

Finiksovi napori da prikaže Džokerovu agilnost doveli su do toga da glumac izgubi puno kilograma, što je imalo ogroman uticaj na njegovo mentalno zdravlje, piše Blic žena.

Glumac je smršao oko 23 kilograma pripremajući se za ovu ulogu i ta transformacija je uzela danak. Glumac je otkrio da je razvio “poremećaj” i postao “opsednut” novom težinom, izvestile su “E! Vesti”.

Sve se menja kada stignete do cilja

Govoreći o mentalnom poremećaju koji je usledio, Finiks je rekao: “Jednom kada dostignete ciljanu težinu, sve se menja. Veoma je teško buditi se svaki dan i biti opsednut viškom od 100 grama. I zaista počinjete da razvijate jednu vrstu poremećaja.”

Iako je poznato da gubitak kilograma često donosi i nezadovoljstvo, Finiks je otkrio da je takođe počeo da uživa u vitkoj figuri.

“Zanimljivo je da sam očekivao i bio spreman da mi se sa gubitkom težine jave osećaji nezadovoljstva, gladi, određene slabosti, ali ono što nisam predvideo bio je takav osećaj fluidnosti koju sam osetio fizički. Osećao sam se kao da mogu da pomeram svoje telo na načine na koje do tada nisam bio u stanju.”

Film “Džoker”, koji je 2. oktobra prikazan u Beogradu, na filmskom festivalu u Veneciji osvojio je Zlatnog lava i od tada ne prestaje da izaziva oprečne komentare i puni blagajne širom sveta.

Ortoreksija – kada zdrava ishrana postane poremećaj

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

285 Shares
285 Shares
Share via
Copy link