Hrvat se pita: Zašto je Tadić najpotcenjeniji igrač na svetu?

Na posećenom hrvatskom portalu "Indeks" objavljen je tekst kolumniste Ivana Ivkovića u kojem se postavlja pitanje i analizira potcenjenost igara i učinka srpskog fudbalera iz redova Ajaksa Dušana Tadića.

U tekstu sa naslovom "Zašto je srpski as najpotcenjeniji igrač na svijetu?" postavlja se pitanje koliko je Tadić bitan za igru Ajaksa, i zašto je zanemaren i po svetskim kriterijumima prilično anoniman.

Autor podseća da ga je Ajaks leta 2018. godine doveo iz Sautemtona za "samo" 11,4 miliona evra, a on uzvratio time što je klub vodio do "duple krune" u Holandiji i polufinala Lige šampiona.

"Za otprilike 150 igrača tokom jedne sezone plaćeno je više novca od čoveka koji je bio glavna ofanzivna pokretačka snaga legendarnog holandskog Ajaksa, kluba koji je bio na minut od finala Lige šampiona u istorijsko dobroj sezoni, čak i za svoje standarde", navodi se u tekstu i ističe podatak da je Tadić dao je 37 golova uz 22 asistencije, što se ocenjuje kao impresivno.

Hvalospevi na račun Tadića nastavljeni su poređenjem sa napadačem Barselone Luisom Suarezom, bivšim članom Ajaksa.

"Poslednji put kada je igrač toliko dominirao u dresu Ajaksa u svim ofanzivnim segmentima igre na terenu je u crveno-belom dresu bio Luis Suarez, koji je kasnije ispisao fudbalsku istoriju. Samo su njegove brojke usporedive s ovim što čini Tadić", stoji između ostalog u tekstu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво