OCENE SRBA U LIGAMA PETICE: Komandant Bleki, u Marseju sve manje veruju u Radonjića

Vreme čitanja: 5min | pon. 07.10.19. | 16:44

Sjajni Marko Grujić, Marko Dmitrović i Predrag Rajković

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Nikola Milenković i Nemanja Maksimović su doneli pobede Fjorentini i Hetafeu. Marko Grujić, Neven Subotić i Ivan Radovanović su bili među najboljima u svojim klubovima. Marko Dmitrović i Predrag Rajković su dali još jedan dokaza da Srbija ima dvojicu ozbiljnih internacionalnih golmana. Miloš Veljković se uspešno vratio na teren u dresu Verdera. U lošoj formi su Stefan Mitrović i Nemanja Radonjić dok Sergej Milinković Savić i Aleksandar Kolarov nisu bili na visini forme na koju su nas navikli na startu ove sezone.

Izabrane vesti

ITALIA

NIKOLA MILENKOVIĆ je od Gazete i brojnih drugih dnevnika proglašen za igrača utakmice. Naš reprezentativac nije postigao samo odlučujući gol već je i zatvorio sve prilaze golu Drongovskog. Gol protiv Udinezea je drugi u ovoj sezoni posle pogotka protiv Napolija i u italijanskim medijima je obnovljen tam-tam o raznoraznim interesovanjima velikih klubova za poliedričnog srpskog defanzivca.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ nije bio na svom nivou protiv Bolonje. Kako je konstatovao Korijere, da je Sergej bio onaj pravi, Lacio bi se sa Dal’Are vratio sa tri boda. Gazeta mu je dala prelaznu šesticu kao još par dnevnika dok je Korijere bio stroži i ocenio ga je sa 5.5.

ALEKSANDAR KOLAROV je protiv Kaljarija pružio klasičnu svoju požrtvovanu partiju, ne štedeći ni sebe ni protivnika. Bio je malo nervozniji i neprecizniji nego obično, ali je opet bio igrač koji je najviše centrirao i dodirivao loptu u redovima Rome. Od svih medija Kolarov je dobio prelaznu šesticu uprkos konstataciji da nije bio najlucidniji.

SAŠA LUKIĆ je prvi put posle povrede počeo meč od prvog sudijskog zvižduka. Kao i obično protiv velikih timova Lukić je imao par specijalnih zadataka u obe faze igre. Odlično je obavio defanzivne ali nije uspeo da bude kreativan u ofanzivnoj fazi. Lukićev nastup je podelio izveštače. Neki, poput Korijerea i Gazete, mu nisu dodelili prelaznu ocenu, dajući mu 5,5. Ali je, po pisanju Tutosporta, Lukić bio brana na sredini terena za igrače Napolija vršeći stalni pritisak na igrača sa loptom u posedu.  Zato je bio među najboljima u dresu Granata. Ocenjen je sa 6,5.

NENAD TOMOVIĆ je posle Ronalda imao Žervinja za klijenta u meču sa Parmom. Iskusni srpski defanzivac je dobro obavio svoj zadatak i brzonogi reprezentativac Obale Slonovače nije ostavio dublji trag na meču. Tomović je od svih medija ocenjen sa prelaznom šesticom ili sa 6,5.

IVAN RADOVANOVIĆ je bio među najboljim igračima Đenove na meču sa Milanom koji su Grifoni nesrećno izgubili. Ivan je uglavnom dobio šesticu ili čak 6,5 uz zapažanje da je održavao ravnotežu u timu i davao ritam igri čak i u momentima kada je Đenova bila sa igračem manje.

DARKO LAZOVIĆ je najefektinije bio opisan od Gazete: na početku je jurio na motorinu, zatim je prešao na biciklu. Čačanin je odigrao dobro prvo poluvreme ali je imao vidljiv pad u igri u drugom delu utakmice zbog čega je zamenjen.

ŠPANIJA

NEMANJA RADOJA je odigrao solidno protiv Leganjesa. Nije bio među najzapaženijim igračima Levantea koji je najviše zavhaljujući golmanu Aitoru odneo bodove kući. Radoja je ocenjen sa prelaznom šesticom od Sporta i sa dve zvezdice od Mundo deportiva tok su madridski listovi Marka i As bili, po običaju, stroži i dali su mu jednu zvezdicu odnosno pik.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je doneo pobedu Hetafeu u finišu meča u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada i omogućio svom timu da pobegne iz opasne zone. Ni postignut gol nije pomogao srpskom igraču da od poslovično škrte Marke na ocenama dobije više od jedne zvezdice, ali je zato Mundo deportivo nagradio sprskog vezistu sa tri zvezdice i svrstao ga uz Matu, Suareza i golmanu Soriju među najbolje igrače Hetafea.

MARKO DMITROVIĆ je bio među najzaslužnijim igračima Eibara za iščupan bod u Sevilji protiv favorizovanog Betisa. Srpski reprezentativac je ulivao sve vreme sigurnost svojim saigračima i napravio je nekoliko odličnih intervencija. Dmitrović je od Marke dobio dve zvezdice, kao i dva pika od Asa dok ga je katalonski Mundo deportivo nagradio sa vrlo dobre tri zvezdice.

DARKO BRAŠANAC je ušao u igru u poslednjih par minuta meča koji je Osasuna dobila 2:1 protiv Viljareala i ostao je bez ocene.

NEMAČKA

MARKO GRUJIĆ je uknjižio još jedan meč na vrhunskom nivou. Srpski vezista je dominirao na sredini terena protivi Fortune iz Dizeldorfa i uz napadače je bio najbolji igrač Herte. Marko je od Bilda i većine dnevnika dobio odličnu dvojku dok mu je Kiker dao trojku.

FILIP KOSTIĆ nije imao dan protiv Verdera iz Bremena. Posle dužeg vremena Filip nije bio među najboljima u timu trenera Hitera. Ipak je dobio prelaznu ocenu od Bilda, Kikera i drugih medija koji su mu dali četvorku.

MIJAT GAĆINOVIĆ je ušao sa klupe tek u poslednjih desetak minuta meča zamenivši Kamadu ali nije uspeo da se istakne dovoljno da bi zaradio ocenu.

MILOŠ VELJKOVIĆ je bio uz golmana Verdera Pavlenku najbolji u odbarni Verdera. Srpski defanzivac je prvi put u ovoj sezoni odigrao meč Bundeslige. Nije briljirao ali je po mišljenju Kikera bio bolji od svojih saigrača u odbrani Grosa, Fridla i Gebre Selasija. Miloš je ocenjivan u rasponu od trojke do četvorke. 

NEVEN SUBOTIĆ nije uspeo da spreči poraz svog Uniona od Volfsburga ali je bio ubedljivo najpouzdaniji i nasolidniji igrač u odbrani prestoničkog tima. Neven je uz golmana Gikieviča bio najbolje ocenjnen sa 2,5 ili tri od nemačkih medija

FRANCUSKA

PREDRAG RAJKOVIĆ je posle prošlonedeljnog lošeg dana u prvenstvu Francuske ponovo zaključao svoju mrežu i Rems se vratio kući pevajući iz Rena. Rajković je ocenjen sa šesticom od Ekipa dok su lokalni mediji bili darežljiviji i dali su mu sedmicu. Kao i u dobrom delu prvenstva Rajković je i protiv Rena demonstrirao sigurnost i ulivao samopouzdanje svojim saigračima.

STEFAN MITROVIĆ ne prolazi kroz dobar period. Kapiten Strazbura nije bio najslabija karika u timu iz Alzasa ali nije uspeo da doprinese čvrstini poslednjeg bedema svog tima i Strazbur je izgubio 0:1 od Dižona. Mitrović je od Ekipa dobio neprelaznu četvorku. Nije bolje prošao ni u izveštajima drugih medija

NEMANJA RADONJIĆ nije iskoristio još jednu priliku koju mu je ukazao Viljas Boas protiv Amijena. U zavičajnom gradu francuskog predsednika Makrona, Nemanja nije uspeo da pokaže mnogo od svog raskošnog talenta. Ekip mu je dao četvorku i posvetio pola stranice uz naslov “Problem Radonjić”. U tekstu se kaže da Nemanja još nije flop  ali je daleko od toga da bude definisan kao isplativa investicija imajući u vidu da ga je Marsej platio 12.000.000 evra. Ekip kaže da Nemanja ima određene kvalitete ali isto tako i velike nedostatke i da u prethodnih godinu dana nije pokazao znake napretka.

MIHAILO RISTIĆ je sa klupe ušao u igru u 82. minutu meča sa Monakom i doprineo je važnoj pobedi Monpeljea nad Monakom 3:1, ali je proveo malo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Piše: Željko Pantelić 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara