Najnovije vesti
Vesti Svet
Moskva: Poslanica Dume koju je ispitao FBI sutra u RUSIJI

Moskva: Poslanica Dume koju je ispitao FBI sutra u RUSIJI

Poslanica ruske Državne dume, Inga Jumaševa, koju je na njujorškom aerodromu ispitivao FBI, sutra će se vratiti u Rusiju, izjavio je predsednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin.

ministarstvo spoljnih poslova rusije moskva Foto: Frank Baulo / Wikipedia
ministarstvo spoljnih poslova rusije moskva

- Očekujemo da se naša koleginica vrati sutra i tada ćemo sa njom razgovarati o svemu što se desilo - rekao je Volodin, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, o slučaju Jumaševe mogao bi da raspravlja i Savet Državne dume, koji bi razmotrio uvođenje mra da bi se slične situacije izbegle u budućnosti.

Jumaševa je juče privedena na njujorškom aerodromu radi saslušanja, a ruska ambasada je zbog toga uputila potestnu notu Stejt departmentu.

Pročitajte još

Agencija RIA Novosti prenela je da je Jumaševa doputovala u SAD da bi učestvovala na forumu "Dijalog Fort Ros" i da ju je službenik FBI saslušavao sat vremena.

Kako su rekli u ruskoj diplomatskoj misiji, Jumaševoj su postavljana "potpuno nejasna, nerazumljiva i neprihvatljiva pitanja".

Agencija je podsetila da deo ruske delegacije, koji je trebalo da učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN, nije dobio američke vize.