Ruska poslanica koju je ispitao FBI stiže kući

Poslanica ruske Državne dume Inga Jumaševa, koju je na njujorškom aerodromu ispitivao FBI, sutra će se vratiti u Rusiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2019.

20:38

Ruska poslanica koju je ispitao FBI stiže kući

To je izjavio predsednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin.

"Očekujemo da se naša koleginica vrati sutra i tada ćemo sa njom razgovarati o svemu što se desilo", rekao je Volodin, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, o slučaju Jumaševe mogao bi da raspravlja i Savet Državne dume, koji bi razmotrio uvođenje mora da bi se slične situacije izbegle u budućnosti.

Jumaševa je juče privedena na njujorškom aerodromu radi saslušanja, a ruska ambasada je zbog toga uputila protestnu notu Stejt departmentu.

Agencija RIA Novosti prenela je da je Jumaševa doputovala u SAD da bi učestvovala na forumu "Dijalog Fort Ros" i da ju je službenik FBI saslušavao sat vremena.

Kako su rekli u ruskoj diplomatskoj misiji, Jumaševoj su postavljana "potpuno nejasna, nerazumljiva i neprihvatljiva pitanja".

Agencija je podsetila da deo ruske delegacije, koji je trebalo da učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN, nije dobio američke vize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: