Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ODUŠEVLJENI STAZOM I PRIRODOM Ljubitelji kros motora okupili se u Kneževu (VIDEO)

ODUŠEVLJENI STAZOM I PRIRODOM Ljubitelji kros motora okupili se u Kneževu (VIDEO)

Članovi Moto kluba „Plutoni“ organizovali su proteklog vikenda u Kneževu druženje za ljubitelje kros motora i enduro trku za sve zaljubljenike ove adrenalinske vožnje. Veoma zahtevna staza, koja je krenula iz centra Kneževa, pa išla do sela Beraci, bila je dužine oko 20 kilometara i čak 28 bajkera uspelo je da je završi.

moto-klub-foto-priv-arhiva01 Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
moto-klub-foto-priv-arhiva01

Pre početka trke napravljen je defile bajkera kroz grad, što je oduševilo meštane, koji su u velikom broju izašli na ulice da uživaju u prizoru. Preko 50 bajkera je svoje ljubimce provezlo kroz grad, a mnogi od njih su pokazali okupljenim šta sve umeju. Posebnu pažnju privukli su vozači kvadrova.

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija

Iako u prvom planu nisu bili rezultati, ipak treba istaći da se u vožnji posebno istakao Igor Pravdić iz Moto kluba „Prašinari“ iz Kiseljaka, koji je stazu prošao u rekordnom roku. Drugi na cilj je stigao njegov klupski kolega Davorin Bešlić, a treće mesto je pripalo Nikoli Antoloviću iz Enduro kluba „Žepče“, piše Srpskainfo.

Nakon što je završena trka i rekreativna vožnja, za sve učesnike organizovan je ručak i druženje, koje je potrajalo do kasno u noć.

Organizatori druženja uručili su zahvalnice najstarijem učesniku trke Bošku Rezi, kao i najmlađem Mateju Krajini.

Jedan od organizatora trke Slaviša Milojević je rekao da je ovo prvi put da su organizovali trku i da će se narednih godina potrudite da staza i organizacija budu još bolji.

– Mnogo smo se trudili da napravimo stazu, da bude dovoljno teška, ali i opet pristupačna i za slabije vozače – ispričao je Milojević.

Kaže da su imali skoro 50 vozača kros motora iz cele BiH.

– Tu su bili naši prijatelji iz Banjaluke, Kiseljaka, Viteza, Nove Bile i drugih gradova – kaže Milojević.

Jedan od učesnika trke ispričao je da je oduševljen stazom i da jedva čeka iduću godinu, da ponovo dođe. Osim stazom, kažu da je oduševljen i prirodom.

– Sve je bilo odlično organizovano, staza je bila baš po meri nas iskusnih vozača. Na sledeće druženje sigurno dolazim – rekao je jedan od bajkera