KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometaši Radničkog prejaki za Jagodince

Rukometaši Radničkog su, posle teške i iscrpljujuće borbe, savladali ekipu Jagodine, rezultatom 31:29 (16:14), u okviru trećeg kola SBRL za muškarce i tako se izdvojili na čelu tabele sa maksimalnim bodovnim učinkom.

Upozoravao je stručni štab Radničkog da utakmica u Jagodini neće biti nimalo laka, jer je ekipa Jagodine sastavljena od iskusnih i prekaljenih igrača.

Kragujevčani su poveli i održavali prednost od dva gola razlike sve do 14. minuta i prvog izjednačenja (5:5). Nije u tim trenucima funkcionisala najbolje igra gostiju, nije bilo golmanskih intervencija da podupru greške u odbrani, ali se sve to promenilo od polovine poluvremena. Zategli su igrači Radničkog, profunkcionisala je karakteristična agresivna igra u odbrani i golom Radenovića u 20. minutu, na semaforu je pisalo 7:11.

Činilo se da je Radnički konačno preuzeo konce igre u svoje ruke, no Jagodinci se vraćaju u igru, par puta dolaze nadomak izjednačenja, ali se na veliki odmor ipak odlazi rezultatom 14:16.

Nakon prvih šest minuta drugog dela igre, Radnički ponovo dolazi do maksimalne prednosti od četiri gola (16:20). Iskustvo domaćih igrača tada je došlo do izražaja. Uigranim kombinacijama u napadu, Jagodinci nikako nisu dozvoljavali fizički spremnijim igračima Radničkog da zadaju konačan udarac.

Sve do kraja utakmice Radnički je održavao dva do četiri gola prednosti, a sa tim vođstvom se i ušlo u neizvesnu završnicu, gde je tačku na utakmicu stavio golman gostiju Ognjen Jovanović sa dve vezane odbrane. Uz sigurne u realizaciji Stevanovića, Medića i Kneževića, iako bez dva isključena igrača u završnici, Radnički privodi utakmicu kraju konačnim rezultatom 29:31.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Aleksandar Stanojević sa 7 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Medić i Veselin Stevanović sa po 7 pogodaka.

RK Jagodina – RK Radnički 29:31 (14:16)

Jagodina
Hala: “Jassa”.
Gledalaca: 300
Sudije: Darko Grubački,Dušan Vojvodić 
Sedmerci: Jagodina 5 (5), Radnički 5 (5)
Isključenja: Jagodina 4 min, Radnički 6 min

Jagodina : Petrović, Jovanović, Stojanović 3, Matić 4, Jelić 2, Stanojević 7, Mitrović 1, Stevanović 4, Dilić 3, Stefanović 5, Dimitrijević, Avramović.

Radnički :  Jovanović ( 6 odbrana), Stošić, Ristić, V.Stevanović 7, Mutavdžić, Lekić ( 3 odbrane), Dobrosavljević 1, Knežević 5, M.Stevanović , Radenović 2, Stanojev, Bogdanović 2, Tomić 5, Janićijević, Medić 7, Petrović.

Igrač utakmice: Veselin Stevanović (Radnički)

Narednog vikenda Radnički će ugostiti ekipu Žitorađe, u okviru 4. kola Super B lige.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!