Linkovi

Vučić na vanrednoj konferenciji: Najubedljivija pobeda Srpske liste u Mitrovici


Presdednik Srbije Aleksandar Vučić, (Foto: Video greb, sajt predsednika Republike)
Presdednik Srbije Aleksandar Vučić, (Foto: Video greb, sajt predsednika Republike)

Presdednik Aleksandar Vučić saopštio je u nedelju veče da je Srpska lista na parlamentarnim izborima ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji sa 98,07 odsto glasova i osvojila svih 10 mandata u parlamentu u Prištini.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji zahvalio Srbima na Kosova što su pokazali ogromnu zrelost, i uprkos pritiscima pokazail da mogu da budu jedinstveni.

"Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi", rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

On je preneo da je na 100 odsto obrađenog materijala u Severnoj Mitrovici Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55.

"Srpska lista je osvojila 98,07 odsto srpskih glasova", rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to nepčekivani izborni rezultati.

Prvi potpredsednik vlade i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je pobedio srpski narod na Kosovu i Metohiji, glasajući masovno za Srpsku listu.

"I pored ogromnih pritisaka i zabrana od strane Prištine, Srbi na Kosovu i Metohiji su glasali za Srbiju, za jedinstvo sa svojom državom Srbijom i svojim rukovodstvom, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije", rekao je Dačić agenciji Tanjug.

On je naglasio da je ovo "debakl lažne albanske drzave i dela međunarodne zajednice, koji su hteli svoje Srbe na Kosovu".

"Dobili su snažan i jedinstven odgovor srpskog naroda", kazao je Dačić.

XS
SM
MD
LG