• Search form

06.10.2019 | 16:56

Liza Džerard u Skoplju i Ljubljani

Liza Džerard u Skoplju i Ljubljani

Australijska muzičarka, pevačica i autorka Liza Džerard (Lisa Gerrard) predstaviće 8. oktobra u Skoplju, a 13. oktobra u Ljubljani, novi projekat sa ženskim horom The Mystery of the Bulgarian Voices iz Bugarske, dobitnicima Gremi nagrade.

U organizaciji Mladinskog kulturnog centra (MKC), Liza Džerard i Mystery of the Bulgarian Voices nastupiće 8. oktobra u sali Makedonske filharmonije, u okviru turneje koju nastavljaju tokom oktobra u Ljubljani, Pragu, Helsinkiju, Kopenhagenu...

Poreklom iz irske emigrantske porodice, Liza Džerard najpoznatija je po grupi Dead Can Dance, koju je 1981. godine osnovala sa Brendanom Perijem (Perry).

Tokom dugogodišnje karijere realizovala je i nekoliko solo projekata, a piše i filmsku muziku. Za muziku za epski spektakl “Gladijator” dobila je 2001. godine nagradu Zlatni globus sa kompozitorom Hansom Cimerom (Hans Zimmer).

Hor Mystery Of The Bulgarian Voices, koji postoji od sredine 20. veka, neguje autentičnu bugarsku muziku.

Hor je skrenuo na sebe pažnju svetske javnosti krajem 80-ih albumom “Le Mystère des Voix Bulgares”, koji je osvojio publiku mističnim akapela pevanjem.

Drugi album “BooCheeMish” objavili su dve decenije kasnije, a tada su prvi put i sarađivali sa Lizom Džerard.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav