Biznis Vesti
U Crnoj Gori BRZI INTERNET ima 80 odsto stanovništva

U Crnoj Gori BRZI INTERNET ima 80 odsto stanovništva

Tokom poslednje tri godine, otkako je počela realizacija nacionalne Strategije razvoja informacionog društva, ostvaren je izuzetan napredak u razvoju infrastrukture i mreža za brzi pristup internetu, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Foto: Wikipedia

Prema podacima Ministarstva u ovom trenutku 80 odsto crnogorskih domaćinstava ima aktivan broadband internet priključak, odnosno širokopojasni priključak na internet.

Foto: Profimedia / RAS Srbija

Ovaj Vladin resor, će kako je najavljeno, do kraja godine dostaviti Vladi na usvajanje Predlog zakona o korišćenju fizičke infrastrukture za postavljanje elektronskih komunikacionih mreža velikih brzina.

"Ulaganja na tržištu elektronskih komunikacija u prethodne tri godine rezultirala su konkretnim i značajnim poboljšanjem vrednosti svih indikatora za praćenje kvaliteta i dostupnosti širokopojasnog pristupa internetu u Crnoj Gori. Penetracija širokopojasnih priključaka za domaćinstva iznosi 80 odsto, što praktično znači da četiri od pet domaćinstava u Crnoj Gori ima aktivan broadband priključak", kazali su iz Ministarstva ekonomije.

Pročitajte još

Oni su podsetili da je zakonodavni i pravni okvir u oblasti elektronskih komunikacija u Crnoj Gori usklađen sa EU propisima i Digitalnom agendom za Evropu do 2020. godine.