Jovanović: DSS jedini može doneti suštinske promene

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da Srbija napreduje sporo i nedovoljno, jer je od ustavne parlamentarne demokratije ostala samo puka forma, te da za suštinske promene nije dovoljna samo promena vlasti, već korenita promena političkog sistema.

Miloš Jovanović je na sednici Glavnog odbora stranke rekao i da je Srbija postala "partijska država", a rasprava u protekle dve godine o takozvanoj "pravoj" opoziciji i onoj koja to nije je samo još jedna "varka i dimna zavesa" samog sistema. 

Predsednik DSS-a je rekao da "opozicione stranke mogu da se označe kao stvarno, suštinski opozicione samo na osnovu odnosa prema postojećem političkom sistemu, prema rešavanju pitanja Kosova i Metohije i prema evropskim integracijama".

"Između stranaka na vlasti i velike većine opozicionih stranaka postoji velika sličnost i obostrana korist da se navedena ideološka bliskost prikriva", smatra Jovanović.

"Gotovo potpuna kontrola elektronskih i štampanih medija od strane vlasti, njihovo pretvaranje u propagandne servise vladajuće stranke i svođenje političkog delovanja dela opozicionih stranaka na bojkot izbora i pitanje izbornih uslova i poklič 'mi bismo sve bolje i poštenije', politički život u Srbiji učinili su užasno konfuznim, a zapravo nenormalnim", navodi Jovanović.

Predsednik Demokratske stranke Srbije je ocenio da "stranke kojima nije cilj temeljna promena političkog sistema bliske su vlasti i suštinski nisu opozicione", te da je "jedina koja može doneti suštinske promene upravo Demokratska stranka Srbije".

"Moramo odlučno, odvažno, glasno i jasno da se obratimo jedinom savezniku kojeg imamo, a to su građani Srbije i srpski narod u celini. Taj put je užasno težak. Ali je taj put, koji je ujedno i veliki izazov, put za odabrane i jedini je put za Srbiju", zaključio je Jovanović na sednici Glavnog odbora DSS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво