Subota, 05.10.2019.

17:07

Od protesta mladih do krvoprolića: 100 mrtvih, većina ubijena vatrenim oružjem

Gotovo 100 ljudi, većinom demonstranata, ubijeno je, a 4.000 povređeno od utorka kada su počeli antivladini protesti u Iraku.

Izvor: Beta

Od protesta mladih do krvoprolića: 100 mrtvih, većina ubijena vatrenim oružjem
Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Novi bilans je saopštila danas iračka vladina Komisija za ljudska prava. Ukupno 14 demonstranata ubijeno je danas iz vatrenog oružja na protestima u Bagdadu gde su pripadnici snaga bezbednosti pucali u demonstrante kako bi rasterili skupove u nekoliko četvrti glavnog grada i okoline, saopštili su izvori bliski iračkim vlastima.

Demonstranti su u većini slučajeva ubijeni vatrenim oružjem, naveli su bolnički izvori i dodali da među poginulima ima šest policajaca, javila je agencija Frans pres.

Izvori bliski vlastima saopštili su da je danas jedna osoba stradala i 17 je povređeno na protestu u Bagdadu gde su pripadnici snaga bezbednosti pucali na antivladine demonstrante kako bi ih rasterali, javila je agencija AP.
Tanjug/AP Photo/Nabil al-Jurani
Protest u Bagdadu danas je organizovan pošto su vlasti ukinule policijski čas, koji je bio dva dana na snazi u glavnom gradu Iraka.

Demonstracije se održavaju u Bagdadu i drugim gradovima, pretežno na jugu.
Tanjug/AP Photo/Nabil al-Jurani
Većinom protestuju mladi koji traže radna mesta, suzbijanje korupcije i funkcionalne javne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: