Milojević: Iskušenja su neophodna, izvukli smo pouke

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da je gostovanje kod Napretka u 11. kolu Superlige jedno od najtežih u prvenstvu i da očekuje dobru utakmicu i ambijent u Kruševcu. Utakmica između Napretka i Crvene zvezde igra se u nedelju od 16 sati u Kruševcu.

"Očekuje nas gostovanje iz domena najtežih u Superligi. Imam samo reči hvale za Napredak kao klub i Kruševac kao grad u kome vlada lokalpatriotizam. Na gostovanjima je atmosfera uvek jako uzavrela.

Bez obzira na nekoliko lošijih partija, igra Napretka koju smo videli je na zavidnom, visokom nivou. Imaju talentovane, veoma brze igrače, zna se tačno ko šta radi na terenu. Upravo zato nas očekuje težak meč", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

On je otkrio da nekoliko igrača ima virus i da je Hose Alberto Kanjas neizvestan zbog povrede, kao i da se vraća u konkurenciju Milan Pavkov.

"Dosta smo se istrošili nakon susreta sa Olimpijakosom, ali ćemo se bez sumnje dobro spremiti i pružićemo sutra dobru partiju.

U Kruševcu je uvek lepo igrati, lep je termin, nedelja po podne, tako da pozivam navijače, posebno naše 'delije', da dođu u što većem broju. U poslednje vreme zaista su interesantni mečevi između Napretka i Crvene zvezde, tako da verujem da će uživati."

Milojević je pričao i o prethodnom periodu posle poraza u "večitom" derbiju od Partizana (2:0).

"Uvukao se nemir u naše redove, ne možete u svakom trenutku u životu sve da imate. U životu gledam na stvari tako da problemi ne postoje, postoje samo iskušenja. Mi smo bili na ozbiljnom iskušenju, ali uvek kada se tako nešto desi postoji ozbiljan razlog za to.

Kada god se nešto loše desi, tako je i trebalo da bude. Ako možete da izvučete pouku iz toga, onda odlično, a ako ne, onda imate problem. Dosta smo pouka izvukli, idemo dalje. Svi bismo voleli da sve ide kako treba, ali nekada su i u sportu i u životu iskušenja neophodna, kako biste mogli da izvučete pouke."

Istakao je da ima puno poverenje u Radživa van la Paru i da je u njegovom slučaju potrebno strpljenje.

"Crvena zvezda je izuzetno zahtevan klub i očekivanja su jako velika. Van la Para je došao na kraju prelaznog roka, mi smo ga skautirali i gledali. Ovde ljudi smatraju da ako igrate fudbal, možete istog trenutka da se snađete, jer svuda se igra fudbal.

Ipak, nije sve isto. Novi je ambijent, nema vremena za prilagođavanje i ako se ne desi da neki igrač ne odigra odmah odlično, nastaju problemi u medijima.

To nam se desilo i prošle godine krajem prelaznog roka, kada smo imali teške utakmice u Ligi šampiona, usledio je i 'večiti' derbi, neki igrači nisu odigrali na svom nivou i odmah je ispalo da smo promašili sa kupovinom. Mnogo rano donosimo zaključke, hajde da damo igračima malo više prostora i vremena da se prilagode", zaključio je Milojević.

Utakmica između Napretka i Crvene zvezde igra se u nedelju od 16 sati u Kruševcu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво