Dominik Tim
Dominik Tim

Tim zaustavio Marija, protiv Hačanova za put u London

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.10.19. | 17:03

Austrijanac bolji od Škota u čevrtfinalu turnira u Pekingu, a ako pobedi i Rusa ide na završni masters sezone

Najbolja takmičarska sedmica Endija Marija od kako se vratio na teren je završena. Poslednja stanica na njegovom putu po žrebu ATP 500 turnira u Pekingu (tvrda podloga, nagradni fond 3,5 miliona dolara) bio je Dominik Tim.

RASPORED MEČEVA (-6 Č)

Izabrane vesti

Austrijanac je očekivano slavio nad nekadašnjim prvim reketom sveta i osvajačem tri grend slem titule. Mari mu je pružio sjajan otpor, ali nije mogao više od 6:2, 7:6 (3) za skoro dva sata paklenog tenisa.

Zahvaljujući prodoru u četvrtfinale Škot će napraviti neverovatan skok od čak 217 pozicija na ATP listi te će od ponedeljka biti 286, dok je Tim sve bliži obezbeđivanju plasmana na završni masters sezone u Londonu. A da bi u tome uspeo mora sutra ujutru da pobedi u polufinalu Karena Hačanova. Naravno, zadatak više nego težak pošto je u pitanju vrhunski as. Njih dvojica su dva puta ukrstili rekete i rezultat je nerešen. Ipak, snažni i visoki Moskovljanin bolje igra na trvdoj podlozi od rivala iz Viner Nojštada, pa kvotu 2,19 na njega ne treba uzeti olako.

Još teže je, čini se odrediti favorita u drugom polufinalu pošto jedan na drugog idu dva najtalentovanija tenisera sveta, Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas. Atinjanin vodi sa 2-1 u međusobnim susretima, ali poslednja dva njihova odmeravanja su bila pakleno napeta, pa tako nešto možemo očekivati i ovaj put.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara