Rusija bez najboljih na najjači Brazil

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.19. | 16:01

Posle tri kola Svetskog kupa za odbojkaše u Japanu samo su Karioke bez poraza. U subotu ujutru Zbornaja bez nosilaca igre testira vicešampiona sveta

Zahuktava se borba na Svetskom kupu za odbojkaše. Posle tri kola samo Brazil ima maksimalan učinak od tri pobede, a u subotu ujutru (07.00) svetske visešampione čeka derbi sa Rusijom.

Međutim, osvajači Lige nacija ove sezone nisu stigli u najjačem sastavu u Japan. Nema nosilaca igre sa Evropskog prvenstva prošlog meseca - Dmitrija Volkova, Jegora Kljuke, korektora Maksima Mihajlova i Viktora Poletaeva, gorostasnog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog...

Izabrane vesti

Tu su i dalje neki iskusni igrači, Ivan Jakovljev, Fjodor Voronkov, Dmitrij Kovaljev, ali očigledno da nisu renomea kao oni najbolji ruski odbojkaši. U petak je Zbornaja poražena posle pet setova od Australije i tako upisala prvi poraz na takmičenju.

Brazilci su stigli u Japan da osvoje Svetski kup. Uz SAD su prvi favoriti. Najbolji brazilski igrači su u sastavu, a predvodi ih tehničar šampiona Italije i Evrope Lubea, Bruno Rezende. Karioke bi trebalo da nastave seriju pobeda.

Amerikanci brane trofej od pre četiri godine. Posle uvodnog iznenađujućeg poraza od Argentine, ostvarene su tri pobede. U petak je pala i Poljska, dvostruki uzastopni šampion sveta, posle četiri seta. Četa Džona Speroua je došla u skoro najjačem sastavu, nedostaje samo Tejlor Sander, pa domaćin Japan nema šta da traži u poslednjem duelu četvrtog kola.

Zanimljivo bi trebalo da bude i u meču Poljske i Argentine. Poljaci, kao i ostale evropske selekcije nisu došle u najjačem sastavu. Za šampione planete igra Bartoš Kurek, MVP Svetskog prvenstva prošle godine, koji se oporavio od povrede leđa. Ipak, nema Vilfreda Leona i još nekih bitnih igrača sa EP prošlog meseca.

Iran se oporavio posle uvodna dva poraza, u trećem kolu je pobeđena Kanada. Izabranici selektora Igora Kolakovića igraju protiv neugodne Australije, koja je iznenadila Rusiju u petak. Najlakši posao ima Italija. Iako oslabljena ne bi trebalo da ima problema protiv Tunisa.

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 05:30 8402 SK Poland - Argentina ki 1 1,10
Sub 07:00 8403 SK Brazil - Russia hs 1 (-1.5) 1,35
Ukupna kvota1,49

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠE (JAPAN) – 4. KOLO

Subota
04.00: (2,70) Egipat - Kanada (1,40)
05.30: (1,10) Poljska - Argentina (5,80)
07.00: (1,15) Brazil - Rusija (4,70)
08.00: (7,70) Tunis - Italija (1,05)
10.00: Australija - Iran
12.20: (4,70) Japan - SAD (1,15)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara