Navijači Mančestera pevali o Fergijevim uspesima, Solskjer uzvraća: Nismo više u devedesetim!

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.19. | 14:40

Kaže da je zadovoljan bodom protiv AZ-a, žali se da je oštećen za penal

Gube navijači Mančester junajteda strpljenje. Jeste Ole Gunar Solskjer legenda kluba, jeste ga preuzeo u teškom trenutku, ali pod njegovim vođstvom ove sezone Crveni đavoli igraju toliko beskrvno, malodušno, neatraktivno i neefikasno te nije čudo što je tribina, posle nekoliko meseci podrške, digla glas.

Na gostovanju AZ Alkmaru (0:0) pobuna se očitala u skandiranju imena nekih od poznatijih igrača kluba sa Old Traforda iz poslednje dekade dvadesetog veka kad je predvođen Aleksom Fergusonom engleski velikan osvojio pet titula državnog prvaka, četiri trofeja FA kupa, jedan Liga kup, pet puta trijumfovao o Komjuniti šildu, a 1999. bio je i evropski i svetski šampion.

Izabrane vesti

Ti dani izgledaju nedostižno za sadašnji sastav, međutim, Solskjer na kritike uzvraća opomenom da navijači ne bi trebalo da žive u prošlosti.
Nismo više u devedesetim. Drugo je vreme, drugačiju grupu fudbalera imam na raspolaganju sada, različit tim u odnosu na tadašnji gradimo. Znamo da će biti uspona i padova, ali sam isto tako spreman da guram klince, jer će pre ili kasnije neko od njih procvetati. Pogotovo što nema baš mnogo klubova sličnog ranga koji rade sa mladim fudbalerima kao što mi to činimo. Ovde imaju šansu da se izbore za veliku scenu, siguran sam da će neko od njih u budućnosti biti deo uspešnog tima“, poručio je Norvežanin pošto je meč drugog kola grupne faze Lige Evrope počao sa čevoricom igrača mlađih od 21 godine, od kojih su trojica produkti Akademije.

Doduše, Brandon Vilijams, Mejson Grinvud, Anhel Gomes i Danijel Džejms su se uklopili u sivilo sadašnjeg tima. Ničim nisu opravdali šansu u evropskoj utakmici. Naravno, nisu samo oni krivi, međutim, često brutali ostrvski mediji smatraju da se niko više ni na kontinentu, ni u Premijer ligi, ne plaši Mančestera.
„Ne znam šta protivnici misle o nama. Znam samo da posle nekih utakmica nismo bili toliko loši kao što se čini. Primeti se razlika. Osetio sam to. Ne mogu da znam šta neko drugi oseća dok igra protiv nas. U svakom slučaju moramo da se popravimo“.

Kad će se to desiti teško je proceniti. Pogotovo što u narednom periodu Junajted i nema neki zicer za „vađenje“, jer u nedelju ide na noge Njukalsu, posle reprezentativne pauze dočekuje Liverpul, u narednom kolu Lige Evrope gostuje Partizanu, pa ima vezane mečeve van svog stadiona sa Noričom, Čelsijem i Bormutom... A mora da se uozbilji, iako Solskjer ne deluje kao čovek koji paniči.
„Dobar je ovo remi za nas, jer smo igmali za rivala teškog protivnika, na veštaškoj travi, koji je pre samo nekoliko dana dobio Fajenord u gostima 3:0. Pritom smo igrali u kombinovanom sastavu. Zadovoljan sam. Naravno, trebalo je da pobedimo. Još nešto: umoran više od priča da je trebalo da se sviraju penali u našu korist, najpre u ponedeljal protiv Arsenala, sad i na gostovanju AZ-u. Njihov igrač je udario po nozi Markusa Rašforda, loše je sudija procenio tu situaciju, ali nema svrhe žaliti se na te odluke“, dodao je Ole Gunar.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara