Novak dočekao Gofana

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.19. | 13:42

Belgijanac pregazio Čunga, te za finale Tokija sutra protiv prvog reketa sveta

Naredni protivnik Novaku Đokoviću na turniru ATP 500 kategorije u Tokiju (tvrda podloga, nagradni fond 1,89 miliona dolara) je David Gofan.

RASPORED MEČEVA (-7 Č)

Izabrane vesti

Fantastični Belgijanac, inače šampion ovog takmičenje iz 2017. godine, je poput našeg asa koji je nekoliko sati ranije preslišao Luku Puja rezultataom 6:1 i 6:2, prosto pregazio protivnika, Južnokoreanca Hjeona Čunga sa 6:2 i 6:2. Bila je to igra mačke i miša, kako se i očekivalo te Gofan u odličnom raspoloženju, pun samopouzdanja dočekuje duel sa prvim reketom sveta.

Međutim, kao i Luka Puj i David Gofan je stara Noletova mušterija. U sedam dosadašnjih odmeravanja zabeležio je samo jedan trijumf, i to na šljaci Monte Karla 2017. kada je Srbin muku mučio sa povredom lakta. Đoković je uglavnom pobeđivao bez većih problema, pa tako i ove godine u četvrtfinalu Vimbdona kada je bio ubedljiv rezultatom 6:4, 6:0 i 6:2.

"Ovo je definitivno bio jedan od mojih najbolje odigranih melčevva u sezoni" rekao je Nole nakon pobede nad Pujom, "Dobro sam servirao, zabeležio dosta asova, sveukupno nastup bez greške. Sve se poklopilo pošto se ovde moj tim i ja osećamo zaista lepo, dobrodošlo, a odgovara mi i brzina terena kao i uslovi na stadionu"

Novak je bez sumnje favorit, ali ne treba zaboraviti da je na putu rekovalescencije te je veliko pitanje koliko može da pogura raspoloženog protivnika. Ovo bi mogao biti napet meč.

U prvom polufinalu, koje je na programu sutra ujutru od 06.00 po srednjoevropskom vremenu sastaju se dalkeo manje atraktivni protivnica, Rajli Opelka i Džon Milman, koji se do glavnog žreba probio kroz kvalifikacije. Opelka je američka snaga koja polako dolazi. Sa 211 cm visine servira "kao Ilija gromovnik" te će teško Australijanac uspeti da mu se odupre. Ovo je inače prvo odmeravanje 53. i 80. tenisera sveta.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara