Hronika

Ko je plavuša za kojom traga policija nakon ubistva vlasnika vile Ivanković

Ko je plavuša za kojom traga policija nakon ubistva vlasnika vile Ivanković
Foto: N.N. | Ko je plavuša za kojom traga policija nakon ubistva vlasnika vile Ivanković

MOSTAR - Za Sunitom Hindić-Bošnjaković (21) traga policija Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog dovođenja u vezu sa smrću ugostitelja Nine Ivankovića (55), čije je tijelo pronađeno u petak u ranim jutarnjim satima u njegovoj vili u Buni, kod Mostara.

Policiji je smrt muškarca prijavljena oko 7.30, a tijelo je nađeno u njegovoj "Vili Ivanković".

Mediji su najprije prenijeli da je pored tijela pronađen pištolj i da se sumnja na samoubistvo, ali kasnije je utvrđeno da je najvjerovatnije riječ o ubistvu.

Nezvanično se spekuliše da je Ivanković upucan s leđa, a istragu u ovom slučaju sprovode policija i tužilaštvo.

Ivankovićevo tijelo je prevezeno u mrtvačnicu i u subotu bi trebalo da bude obavljena obdukcija.

Iz policije i Tužilaštva HNK u petak o ovom slučaju nisu iznosili detalje i nije se sa sigurnošću moglo potvrditi da li je u ubistvu biznismena učestvovalo jedno ili više lica.

Nezvanično saznajemo da je o okolnostima ubistva policija saslušala dva lica.

Ipak, Sunitu Hindić-Bošnjaković, koja je često posjećivala vilu u kojoj je biznismen ubijen, a koja je dovedena u vezu s njegovom likvidacijom, u petak policija nije bila pronašla.

Njen stan je, kako saznajemo, po nalogu tužilaštva pretresala policija, ali fatalnoj ženi nije bilo traga.

Na terenu su u petak bile sve raspoložive policijske snage, koje su pretraživale uže, ali i šire područje mjesta ubistva, a kako saznajemo o svemu je obaviještena i policija iz drugih kantona.

Sunita Hindić-Bošnjaković, koja je bila na pragu pjevačke karijere, ranije je u medijima predstavljana kao bivša mis Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja je pripremala pjesmu i spot, a navodno je već bila snimila neke numere.

Osim toga, mediji su je povezivali i s pjevačem iz Srbije, s kojim je navodno bila i trudna.

Ona je poznata mostarskoj policiji po prekršajima iz domena javnog reda i mira, ali kako saznajemo, nije prijavljivana za teža djela.

Ove godine je narušavala javni red i mir galamom i tučom, kada je ispred jednog mostarskog lokala najprije verbalno, a potom i fizički napala državljanina Hrvatske. Kada je došla policija i njih je zasula uvredama i psovkama.

Osim toga, ranije je pretukla jednu djevojku iz Ljubuškog.

Ranije je izjavljivala da joj je nuđeno više od 1.000 evra da se fotografiše gola ili da zaigra u nekom erotskom ili pornografskom filmu.

"Tako nešto mi ne treba. Ne zbog toga što ne bih imala šta pokazati, već što na takav način ne želim graditi svoju karijeru", ranije je Sunita rekla medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije