Biznis Vesti
NIS u narednih pet godina ulaže više od 1,5 milijardi dolara

NIS u narednih pet godina ulaže više od 1,5 milijardi dolara

U narednih pet godina Naftna industrija Srbije (NIS) uložiće više od 1,5 milijardi dolara što će kompaniji omogućiti da ojača položaj na balkanskom tržištu, rekao je Aleksandar Djukov, generalni direktor Gasprom njefta, većinskog akcionara Naftne industrije Srbije.

nis zastava sajt Foto: NIS / Promo
nis zastava sajt

U intervjuu za Televiziju Rusija 24, Djukov je na pitanje o 10 godina poslovanja Gasprom njefta u Srbiji kazao da su, kada je reč o NIS-u, ostvareni brojni rezultati.

Rezultata ima mnogo
Foto: Promo
Rezultata ima mnogo

"Rezultata ima mnogo, ali ako govorimo o osnovnim rezultatima, hteo bih da kažem da se kompanija NIS od kompanije koja je poslovala sa gubicima i imala ogromna dugovanja preobrazila u profitabilnu kompaniju, pravog energetskog lidera na Balkanu, i to je kompanija sa jasnim perspektivama, preciznim razvojnim programom i investicionim programom, i u narednih 5 godina je planirano ulaganje više od 1,5 milijarde dolara, što će nam samo omogućiti da ojačamo položaj koji je kompanija dostigla na Balkanskom tržištu", rekao je Djukov.

Pročitajte još

Generalni direktor Gasprom njefta je u intervjuu govorio o budućim aktivnostima ruske kompanije, kao i o stanju na globalnom tržištu nafte.

Prema njegovim rečima, situacija na tržištu se stabilizovala nakon napada na postrojenja u Saudijskoj Arabiji i u narednom periodu se, ukoliko ne bude novih vanrednih događaja, može očekivati da se cena nafte kreće u rasponu od 60 do 65 dolara za barel.

Djukov je naveo i da za Gasprom njeft jedan od prioriteta ostaje razvoj i upotreba novih tehnologija kako bi se osvojile i teško dostupne rezerve nafte i gasa.