04. oktobar  2019. 09.10  | Izvor: RTV

Otvaranje prostora za praktičan rad mladih "CoWorking Oktobarh"

NOVI SAD -

Neformalna grupa "Oktobarh" u novosadskom Domu b-612 osposobila je poseban kutak koji će od subote od 10 sati biti na raspolaganju mladima za "hands-on", istraživačke i konstruktorske radionice.

Mobilni rasklopivi stolovi pružaju mogućnost individualnog i grupnog rada, pogodni su za organizovanje edukacije, radionica ili izložbi, kako u unutrašnjim prostorijama Doma tako i u dvorištu.

Tokom trajanja četvrtog festivala arhitekture "Oktobarh" stolovi će biti na raspolaganju učesnicima i učesnicama, a nakon toga i svim zainteresovanim studentima i studentkinjama.

" CoWorking Oktobarh " podržan je kroz projekat "LOKOMOTIVA 2019", koji realizuju udruženja " HMM. ..", " BalkanIDEA Novi Sad " i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO".

Projekat se sprovodi uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.