Najnovije vesti
Sudbine
PRVE FOTOGRAFIJE Goran Jevtić pred publikom dok se sprema za zatvor zbog polnog uznemiravanja maloletnika

PRVE FOTOGRAFIJE Goran Jevtić pred publikom dok se sprema za zatvor zbog polnog uznemiravanja maloletnika

Srpski glumac Goran Jevtić, osuđen na deset meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom, sinoć je u matičnom pozorištu "Boško Buha" igrao u prvoj predstavi "39 stepenika" posle izricanja presude.

39 Stepenica Goran Jevtic 031019 FOTO RAS Nemanja Jovanovic426 Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija
39 Stepenica Goran Jevtic 031019 FOTO RAS Nemanja Jovanovic426
Goran Jevtić
Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija
Goran Jevtić

Naime, glumac je očigledno rešio da nastavi da radi i pored presude Višeg suda u Somboru kojom je utvrđeno da je prisilio tada 16-godišnjeg dečaka na oralni seks.

Goran Jevtić
Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija
Goran Jevtić

Nakon pet godina dugog sudskog procesa, Goran je najpre bio osuđen na deset meseci kućnog zatvora, ali je presuda preinačena nakon žalbi koju su uložili i on i Tužilaštvo, te će Jevtić sada morati da služi kaznu u nekom od srpskih zatvora.

Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija

Biće upisan u registar pedofila i neće moći da radi sa maloletnicima, objasnila je advokatica.

- On neće imati prava na uslovni otpust i biće upisan u registar pedofila. Moraće da prijavi svaku promenu adrese i neće moći da zasniva radni odnos gde je radni odnos vezan za rad sa maloletnim licima i zabranu uslovnog otpusta - objašnjava pravnica Maja Atanasković.

Pročitajte još

Detalji ovog slučaja objavljeni su godinu dana nakon što se sve dogodilo, kada je 16-godišnjak ispričao svojim roditeljima a oni sve prijavili policiji. Kako je bilo navedeno u optužnici, 2014. godine Jevtić je obljubio dečaka u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Dečak je tada ispričao da ga je glumac napastvovao i da je bio u alkoholisanom stanju. Tokom celog procesa, Jevtić je negirao krivicu, a povukao se i iz javnog života. Njegove kolege, uverene da mu je optužba nameštena, potpisivale su čak i peticiju. Na više načina je pokušao da odugovlači sudski proces, ali ga je pravda stigla nakon pet godina.