Najnovije vesti
Vesti Hronika
"IMAM 34 GODINE, BESMISLENU DIPLOMU, NI CURU NE MOGU DA NAĐEM" Nastavnik-manijak iz Jagodine devojčice uznemiravao mesec dana, otkriven tek kad su se ŽALILE RODITELJIMA

"IMAM 34 GODINE, BESMISLENU DIPLOMU, NI CURU NE MOGU DA NAĐEM" Nastavnik-manijak iz Jagodine devojčice uznemiravao mesec dana, otkriven tek kad su se ŽALILE RODITELJIMA

Nastavnik Srđan T. uhapšen zbog sumnje da je seksualno uznemiravao učenice uzrasta 13 i 14 godina, u jagodinskoj osnovnoj školi bio je zaposlen od septembra, a kako je navedeno, decu je uznemiravao od početka školske godine pa sve do kraja meseca, govoreći im da su ku*ve i da je odeljenje jeb**nik.

BLUR profesor 01 foto Facebook Jagodina Foto: privatna arhiva / Facebook
BLUR profesor 01 foto Facebook Jagodina

Istraga protiv nastavnika je u toku i u narednim danima trebalo bi da budu utvrđene sve okolnosti oko ovog jezivog slučaja. Njemu je određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da bi mogao ponoviti delo.

Foto: privatna arhiva / Facebook

Njegovo gnusno ponašanje otkriveno je pošto se nekoliko devojčica požalilo roditeljima na neprimereno ponašanje nastavnika nemačkog, govoreći im da su ku*ve. Navodno, neke od devojčica je i dodirivao.

Ubrzo zatim sazvan je roditeljski sastanak na kom su roditelji preneli šta su im deca rekla. O tome su odmah obavešteni policija i Osnovno tužilaštvo, koje je preuzelo slučaj.

Pročitajte još

Pojedini mediji preneli su navode stanovnika Jagodine da je Srđan i ranije radio u školama, kao profesor engleskog i po potrebi nemačkoj jezika, te da njegove neprimerene i nepristoje opaske nisu nikakva novosti. Sa dečacima je navodno ima korektan odnos, dok je devojčicama upućivao stravične komentare.

Glas o nedoličnim postupcima nastavnika iz Jagodine stigao je i u Ministarstvo prosvete, ali reakcije još nema. Nezvanično, prikupljaju se informacije o ovom slučaju te će po utvrđivanju okolnosti Ministarstvo oglastiti. Ni direktorka škole u kojoj je Srđan zaposlen nije želela da komentariše slučaj sve dok se prikupljanje informacija o slučaju ne okonča.

Foto: privatna arhiva / Facebook

U međuvremenu, javnosti je za oko zapao njegov profil na Fejsbuku, na osnovu kog se zaključuje da je imao više interesovanja, kao što su poezija i sport. Kao autor mnogobrojnih pesama na svom profilu često je ispoljavao nezadovoljstvo prema raznim stvarima.

Iz stihova koje je napisao moglo se zaključiti da je veoma nezadovoljan svojim životom, time što ne može da pronađe ženu za sebe, zatim razičaranje u prosvetu, a prisutno je i korišćenje alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci.

"Sada imam 34 godine i besmislenu diplomu, radim posao koji nije moj i ne mogu da nađem curu da oženim", stihovi su nekih njegovih pesama, a Srđan je takođe autor jednog romana.

Nakon što je vest o ovom slučaju obnarodovana, medijima se javila majka bilska sa jednom od devojčica koje je uznemiravao. Ona je objasnila da se ovakvi slučajevi nikako ne smeju zanemarivati.