ZAEV I DALJE OPTIMISTA: Verujem da ćemo u oktobru dobiti podršku EU za pristupne pregovore
Foto: AP

PREGOVORI O ČLANSTVU

ZAEV I DALJE OPTIMISTA: Verujem da ćemo u oktobru dobiti podršku EU za pristupne pregovore

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev veruje da će ta zemlja u oktobru dobiti podršku Evropske unije da počne pregovore o članstvu.

Zaev je, kako prenosi portal Plusinfo, rekao da je optimista po pitanju dobijanja datuma za početak pregovora te zemlje sa EU, i pored uzdržanosti nekih od zemalja članica Unije.

"Pratimo šta se dešava. Ima još par dana do istorijske odluke. Moja očekivanja su da ćemo dobiti odluku o početku pregovora", izjavio je Zaev. Kako navodi, zna da neke od zemalja članica EU imaju svoje argumente po tom pitanju, ali, kako kaže, reč je o unutrašnjim pitanjima koji nisu u vezi sa Severnom Makedonijom.

"Debata koju vodi Francuska odnosi se na reforme i budućnost EU. Mi poštujemo te stavove i verujemo da možemo da pomognemo i doprinesemo. Svesni smo da će u zaključima za početak pregovora postojati i odredbe koje se odnose na sprovođenje sporazuma sa Grčkom i Bugarskom", rekao je Zaev i dodao da je to logično i za očekivati.

Zaev je zaključio da, i pored ove debate, ostaje pozitivan i optimista da će Severna Makedonija dobiti odluku o početku pristupnih pregovora sa EU.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track