Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"AKO JE TO ISTINA, TREBA GA KAZNITI" Banjalučki advokat prijavljen da je ošamario stariju koleginicu, moguća TRI RASPLETA

"AKO JE TO ISTINA, TREBA GA KAZNITI" Banjalučki advokat prijavljen da je ošamario stariju koleginicu, moguća TRI RASPLETA

Predsednik Advokatske komore Republike Srpske Branislav Rakić izjavio je da će nakon podnošenja disciplinske prijave u pismenoj formi od strane advokatice Melihe Filipović protiv banjalučkog advokata Jovana S. Čizmovića biti pokrenut disciplinski postupak.

Jovan Cizmovic advokat Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Jovan Cizmovic advokat

– Tri su moguća ishoda postupka. Prvi je opomena, drugi novčana kazna, a treći je zabrana rada – objasnio je Rakić.

Za danas je najavljeno zasedanje i banjalučke Advokatske komore, odnosno Zbora advokata Banjaluka, a kako saznajemo na sednici će biti burno, jer advokati traže da se raspravljao o slučaju Čizmović, piše Srpskainfo.

Podsetimo, u službenog dokumentaciji RUGIP-a zavedeno je da je tokom uviđaja u Ulici Nikole Tesle u centru Banjaluke, Čizmović rukom udario (ošamario) Filipovićevu.

Pročitajte još

Nakon objavljenog teksta redakciji Srpskainfo javilo se više advokata koji su jednoglasni u stavu da bi se ukoliko se utvrdi odgovornost, Čizmović trebao kazniti, ako ništa onda oduzimanjem titule počasnog predsednika Advokatske komore RS.

Advokat Predrag Herbez istakao je da je nedopustiv napad na stariju koleginicu.

– Ako se utvrdi da je tačno da je Čizmović udario koleginicu Melihu Filipović onda mu se treba oduzeti licenca i titula počasnog predsednika Advokatske komore Republike Srpske. Pored navedenog Čizmović bi se trebao procesuirati od strane nadležnih organa, jer je nedopustivo ono što je uradio – izjavio je advokat Herbez.

Njegov kolega Jevto Janković navodi da ono što je uradio Čizmović, može uraditi samo nečovek.

– Udariti ženu od 50 kilograma i 85 godina, pa tako nešto nije zabeleženo u istoriji advokature u svetu. Udariti ženu samo zato što je bila pravična, ali Čizmović je čovek koji poznaje silu – naveo je Janković.

Dodao je da je sramota Advokatske komore Republike Srpske koja je Čizmoviću pribavila titulu koja nigdje u svetu ne postoji.