FBI u Vašingtonu putem oglasa regrutuje ruske špijune

Američki istražni biro obajvljuje oglase na "Fejsbuku" za područije Vašingtona koji su navodno osmišljeni za regrutovanje ruskih špijuna kao i onih koji su upoznati sa njihovim delovanjem, piše Si-En-En.

Jedan od oglasa prikazuje fotografiju devojke na dan njene mature zajedno sa porodicom sa pratećim tekstom na ruskom: "Za tvoju budućnost, za budućnost tvoje porodice".

Na drugom se nalazi slika šahovske table sa porukom na ruskom: "Zar nije trenutak da povučeš potez?"

Oglasi vode na Fejsbuk stranicu FBI za područje Vašingtona gde se na engleskom i ruskom navode detalji o kontraobaveštajnom timu i kancelarijama Biroa u američkoj prestonici. "Dođite lično kod nas", poručuje se.

FBI nije potvrdio detalje u vezi sa kampanjom – koliko je ljudi videlo oglas i da li se neko na njih javio.

"Na možemo da damo komentar osim da istaknemo da Rusija ima veliki broj obaveštajaca u svojim diplomatskim predstavništvima širom sveta", rekao je Alan Koler, specijalni agent FBI zadužen za kontraobaveštajno odeljenje u Vašingtonu.

Kako je dodao, veoma su aktivni i i predstavljaju sigurnosni rizik za SAD i naše saveznike.

"FBI će koristiti sva legalna sredstva kao bi locirao osobe koje bi svojim informacijama mogli da ponognu očuvanju SAD od pretnji po nacionalnu bezbednost", zaključio je Koler.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво