Ilić: Astana je prava domaćica, retko gubi bodove kod kuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.19. | 08:57

Bivši fudbaler Partizana i najboljeg kazahstanskog kluba upozorava crno-bele...

Skoro 4.000 kilometara preletela je crno-bela ekspedicija ne bi li došla na noge Astani, u daleki Kazahstan. Totalna drukčiji meteorološki uslovi, drugačija vremenska zona, veštačka trava... Sve će to biti otežavajuće okolnosti za četu Sava Miloševića danas od 16.50 u drugoj rundi Ligi Evrope. 

Mnogi klubovi koji dolaze Astani najviše pažnje posvećuju upravo navedenim "preprekama", pomalo zanemarujući suštinu - kvalitet tima koji već četiri pune sezone pravi ozbiljne rezultate na evropskoj sceni.

Izabrane vesti

 PARTIZAN – TIM ZA ASTANU: Neka bude kao u Nišu!

O tome je u kraćem intervjuu za Večernje novosti govorio bivši fudbaler Partizana i Astane, a sada prvotimac Domžala Branko Ilić (36)... 
"Astana ima pravi domaći teren na kojem je veoma teško igrati. Njihovi kazahstanski rivali imaju najveći problem u činjenici da je kvalitet na strani Astane, dok se rivali u Evropi najviše muče zbog toga što im je to najdalje gostovanje. Godinama imaju konkurentan tim za Evropu, a kada igraju na svom terenu baš teško i retko gube bodove. Prava su domaćinska ekipa, pa na strani imaju mnogo problema da ostvare pozitivan rezultat".

Golman Astane Nenad Erić: Partizan dobar sa Miloševićem, naša snaga osovina Rukavina – Tomasov 

Ilić je dres Astane nosio 2015. i 2016. godine. Iz tog tima ima nekoliko igrača uaktuelnom sastavu. Ono što se još manje promenilo u odnosu na taj period jeste stil igre...
"Tu su Erić, Šomko, Postnikov i Lužikov. Astana insistira na brzoj tranziciji i strpljenju. Uvek u evropskim utakmicama postavljaju dobar blok i vrebaju priliku iz polukontri i kontri. Partizan mora da ih "napipa", nikako da se zaleće jer su oni u takvim situacijama najopasniji. Moraće crno-beli što je duže moguće da drže loptu u posedu kako bi ih kontrolom koliko god je to moguće sprečili da naprave "štetu" na polovini Partizana".

Ambijent na stadionu ume da bude neprijatan za goste...
"Imaju oni dobru reklamu i atmosferu za evropske utakmice, privuku 20.000, čak i 30.000 ljudi na stadion. Akustičan je prostor, pa kad naprave buku ume onako baš da "zazvoni" dobro. Sve u svemu, pritisak sa tribina nije nešto što bi trebalo da brine igrače Partizana". 

PARTIZAN OSVAJA VIŠE OD 5,5 BODOVA U GRUPI L - KVOTA 2,30

Na kraju - o svemu će se pitati crno-beli?
"Odlično igra Partizan u poslednje vreme, u derbiju su me baš oduševili. Ostoja i Pavlović fantastično drže odbranu, a mozak tima su Natho i Suma, koji me oduševio. Ma, obojica su sjajni. Tu je i Tošić i da ne nabrajam dalje, Partizan ima mnogo različitih "oružja" kojim može do pozitivnog rezultata na ovom gostovanju", zaključio je Branko Ilić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara