Bolno prizemljenje Cedevita Olimpije, Darušafaka odnela brejk iz Stožica

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.19. | 21:20

Slovencima nije pomoglo ni dobro šutersko veče Simonovića sa distance

Cedevita Olimpija se saplela u finalu Superkupa ABA lige protiv Partizana, a lošu seriju nastavila je večeras pred domaćom publikom u Evrokupu. Sastav Slavena Rimca igrao je sa velikim brojem uspona i padova, što naravno nije bilo dovoljno da se na leđa baci veoma kvalitetna ekipa turske Darušafake koja je u Stožicama slavila u dramatičnoj završnici - 79:73.

Činilo se da je pred turskim sastavom pravi-pravcati debakl. Cedevita Olimpija igrala je kao u transu, dok Darušafaka u bukvalnom smislu te reči nije umela da se sastavi. Marko Simonović rešetao je koš gostiju sa distance i vrlo brzo je prednost prerasla u dvocifrenu, a nakon prvih deset minuta košarke Zmajevi su vodili - 24:12.

Izabrane vesti

Manja kriza u igri Rimčevog tima osetila se na startu drugog kvartala. Darušafaka je konačno uhvatila korak, vezala nekoliko dobrih napada, te prišla Cedevita Olimpiji na samo sedam poena zaostatka. Mnogo su grešili Slovenci pri dodavanju lopte, što su gosti koristili i poentirali u tranziciji, a to su retko činili tokom prve četvrtine.

Ponor Zmajeva je išao toliko duboko da je Darušafaka na tri minuta do kraja četvrtine čak i povela. Pokušavao je Slaven Rimac da tajmautima saseče seriju rivala, ali mu to nije polazilo od ruke. Sipali su gosti iz svih pozicija, služio ih je šut sa distance i sa 27 postignutih poena u ovom kvartalu, otišli su na odmor sa vodstvom - 39:35.

Prosto je teško razumeti gde je nestala ona lepršava igra Cedevita Olimpije iz prvog kvartala. Darušafaka je i po povratku sa pauze nastavila da melje rivala i otprilike taman na polovini treće četvrtine došla je i do dvocifrene prednosti. Ponovo je Slaven Rimac tražio tajmaut, ponovo je menjao i ovoga puta mu je to konačno koliko-toliko i donelo rezultat. Zmajevi su se rezultatski trgli i imali su donekle povoljnu situaciju pred poslednjih deset minuta - Darušafaka je vodila rezultatom 63:59.

Poslednja deonica donela je ujednačenu borbu na obe strane terena. Darušafaka je dugo držala prednost, a Cedevita Olimpija je konačno krenula u nalet sredinom četvrtine kada je shvatila da je vrag odneo šalu. Usledili su koševi Miler-Mekintajera i Murića kojim su Ljubljanci čak prešli i u vodstvo. Ipak, Darušafaka je uzvratila što je garantovalo uzbudljivu završnicu.

Jaka Blažič je napravio faul u napadu u odsutnom trenutku kada je Cedevita Olimpija mogla do izjednačenja, a Geri Braun je to kaznio na drugoj strani. Ni nakon tajmauta Rimca, Slovenci nisu došli do poena, a Stipanović je pravio faul na skoku i meč je faktički tada rešen. Darušafaka je do kraja samo uvećala prednost - 79:73.

EVROKUP - 1. KOLO

Grupa A

Utorak
Monako – Andora  82:66

Sreda
Makabi Rišon - Promiteas 55:88
19.30: (2.30) Ulm (14.5) Virtus Bolonja (1.70)

Grupa B

Utorak
Ritas - Lokomotiva Kubanj 92:86
Venecija - Partizan 63:66

Sreda
Tofaš - Limož 84:71

Grupa C

Sreda
Cedevita Olimpija - Darušafaka 73:79
20.30: (3.05) Breša (15.0) Uniks (1.45)
20.45: (1.70) Nanter (14.5) Huventud (2.30)

Grupa D

Utorak
Trento - Galatasaraj 64:70
Oldenburg - Arka Gdinja 74:78

Sreda
20.45: (1.17) Unikaha (20.0) Budućnost (5.50)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (Cibona / Željko Bakšaj)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara