Pokajanje i novi klub za lopova iz Nicine svlačionice: Bio sam ljubomoran na Kaspera, bio sam kukavica

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.19. | 21:02

Lamin Dijabi-Fadiga karijeru nastavlja u Parizu

Slučaj bez presedana u Nici. Ceo svet se smejao klubu. I pitao kakva to glava krade saigraču sat iz svlačionice? Lamin Dijabi-Fadiga priznaje da je pogrešio. Uostalom, nema baš mnogo izbora. Iz Nice su ga već oterali, teško da bi pronašao drugi klub da se nije pokajao zbog krađe sata od 70.000 evra.
Posle krađe sata Kaspera Dolberga iz klupske svlačionicei kasnijeg priznanja igrača, odlučeno je da Nica raskine ugovor sa Laminom Dijabi-Fadigom. Na stranu svi sportski i finansijski argumenti, Nica ne može i ne želi da toleriše takvo ponašanje, jer ono predstavlja izdaju poverenja koje ujedinjuje sve zaposlene u klubu i sve članove crveno-crne porodice“, objavila je Nica.

I niko se nije bunio. Neki su čak raširenih ruku dočekali ovakav epilog. Drugoligaš Pariz FC nepuna 24 časa kasnije saopštio je da je potpisao četvorogodišnji ugovor sa problematičnim napadačem.
Nakon što smo postali svesni ’slučaja’ kontaktirali smo Lamina koji se iskreno pokajao. Mladalačke greške ne brišu njegove ljudske kvalitete i integritet. Tokom razgovora igrač je izrazio želju da se iskupi bezgrešnim ponašanjem na i van terena. Njegovi fudbalski kvalitetu su nesporni i zato je dolazak francuskog U18 reprezentativca bio prilika za Pariz“, rekao je generalni menadžer Pjer Dreosi.

Izabrane vesti

A Dijabi-Fadiga? On sam se oglasio saopštenjem na Instagramu. Priznaje, greh je...
Prvo bih želeo da se izvinim navijačima, mnogi su me podržavali otkako sam kao dečko iz regije stigao u klub kao 14-godišnjak. Njihove reakcije su proporcionalne razočaranju koje sam izazvao i dugujem im objašnjenje“, počeo je 18-godišnji fudbaler, svestan da je izneverio sve oko sebe.

Ne kažu slučajno, na greškama se čovek uči...
Ponosno sam nosio dres mog dečačkog kluba prošle sezone u Ligi 1. Nažalost, bio sam povređen nekoliko meseci, a moj povratak takmičenju je odložen kasnijim crvenim kartonom na utakmici U19 selekcije. Pogodilo me je to psihički, a moj poraz je bio u kontrastu sa uspehom i aurom mog saigrača Kaspera. Krenuo sam na njega bez pravog povoda, možda iz ljubomore. Umesto da se na terenu potučem sa njim za mesto u timu, poneo sam se kao kukavica. Nije novac bio moj motiv, već zla namera, frustracija, osećanje da se o meni ne razmišlja. Imam samo 18 godina, ali one ne mogu da me oslobode odgovornosti“, iskreno je delovao Dijabi-Fadiga.

Zato se već izvinio generalnom menadžeru Furnijeu, treneru Patriku Vijeiri, kapitenu Danteu, naravno i samom Kasperu Dolbergu kome je već nadoknadio štetu.
Želim mu svu sreću u Nici i u karijeri. Možda se jednog dana ponovo sretnemo negde na terenu i možda će sve ovo biti samo loša uspomena. Ja sada idem iz kluba u kome sam uvek želeo da uspem što je za mene najveća kazna. Svima koji su verovali u mene hvala, nadam se da ću im jednog dana pokazati da su bili u pravu i da sam bolji od ovoga. Moje pokajanje će se odvijati na terenu i sada želim da se posvetim mojoj strasti, FUDBALU“, završio je Dijabi Fadiga.

Jeste se poneo idiotski, ali nismo li svi ponekad u mladosti činili gluposti?

A i bila bi, baš bi bila priča, kad bi se kroz koju godinu zaista sudarili na terenu, jedan preko puta drugog, Kasper Dolberg i Lamin Dijabi-Fadiga.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara