Gotovo! Il Principino otišao u penziju

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.10.19. | 20:15

Iskusni Italijan rekao zbogom fudbalu

Posle dugih 15 godina profesionalnog bavljenja fudbalom, bivši italijanski reprezentativac i dugogodišnja uzdanica Stare dame Klaudio Markizio (33) se oprostio od aktivnog igranja. Reč je o rođenom Torinezu koji se omladinskom pogonu Juventusa priključio davne 1993. godine kada je imao samo osam godina.

Taktički uvek besprekoran, mekan na lopti i izvrsne fudbalske vizije Klaudio je bio jedan od onih koji su dirigovali igrom Stare dame, a navijači su to znali da prepoznaju pa im tako nije dugo trebalo da među popularnom grupom ultrasa Juventusa pod nazivom Drughi dobije status ikone i nadimak Il Principino (Mali Princ).

Izabrane vesti

Za Staru damu je debitovao 2005, a njegov prvi od 389 nastupa u dresu Juventusa dogodio se u kup utakmici protiv Martine kada ga je u igru uveo Didije Dešan umesto Matea Para. Tih godina Juve je usled afere “kalčopoli” igrao u Seriji B pa je tako ovaj mladić mogao da dobije nešto više prilika u prvom timu.

U sezoni 07/08. Markizio je poslat na pozajmicu u Empoli, a tamo je, zajedno sa svojim prijateljem iz omladinskog pogona Stare dame Đovinkom, pokazao kako su ova dvojica mladića nebrušeni dijamanti i kako Juve ne treba da brine za budućnost. Pored Juventusa u karijeri je nastupao i za ruski Zenit, a treba reći da je u dresu reprezentacije Italije zabeležio 55 nastupa i postigao pet golova.

Markizio će svoju odluku o penzionisanju obrazložiti sutra popodne na zakazanoj konferenciji u sedištu Juventusa. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara