Vučić: Hvala Češkoj FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se s predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2019.

18:33

Vučić: Hvala Češkoj FOTO
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je upoznao predsednika Predstavničkog doma Parlamenta Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i ukazao na to da zastoj u dijalogu može da se prevaziđe samo kada Priština ukine takse na srpsku robu. On je uputio zahvalnost Češkoj na prijateljskom stavu prema Srbiji i na razumevanju srpske pozicije.

On je istakao da su bilateralni odnosi dveju zemalja na visokom nivou i da nedavna poseta predsednika Zemana Srbiji, kao i sutrašnja poseta predsednika Vučića Pragu u okviru sastanka Višegradske grupe, ukazuju na namere dveju zemalja da jačaju saradnju u svim oblastima.

Predsednik Srbije naveo je da trgovinska razmena beleži značajan rast, te dodao da još postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje.

Vondraček je rekao da Češka smatra Srbiju najvažnijim partnerom u ovom regionu, istakavši opredeljenost Češke da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: