Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 2. 10. 2019.

| Društvo

Radnici “Naissus”-a iz kanalizacionih cevi u Nišu vadili korenje i građevinski otpad

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
naissus
Korenje zapušilo kanalizaciju; foto: JKP Naissus

Cevi za odvod kišnice kod podvožnjaka u Zetskoj ulici, gde se posle svake kiše stvori jezero, kako kažu u JKP Naissus, bile su zapušene 80%. Problem je pravilo korenje koje se probilo unutar cevi i na koje se lepio otpad. U preduzeću kažu da su čističi i druge kritične tačke, a pratio ih je gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je kritikovao Nišlije zbog nesavesnog odlaganja otpada.

DSC_3145 Detaljan pregled; foto: JKP "Naiussus"

Koliki je koren, na koji se nataložio drugi otpad, bio veliki pokazuje činjenica da nije mogao da prođe kroz šaht.

U Vodovodu kažu da je to samo jedan od problema koji je otkriven specijalnom opremom za snimanje, prilikom čišćenja i ispiranja Južnog kolektora u blizini Zetske ulice.

Barijera je nastala od drveta topole koje raste u neposrednoj blizini, a čiji delovi korena su probili cev i vremenom stvorili naslage koje ograničavaju protok. U konkretnom slučaju sa većom kišom dolazi do zagušenja, stvara se pritisak koji izbija poklopac šahta i voda odlazi na ulicu. Ovo nije jedino mesto gde se u samoj kanalizacionoj mreži nalaze prirodne barijere koje u sadejstvu sa građevinskim otpadom i plastikom stvaraju neprobojne čepove - poručuju iz Vodovoda.

DSC_3154 Snimanje kamerama; foto: JKP "Naissus"

Radnici Naissus-a brinu o 14.000 slivnika u gradu, a juče su, kako kažu, čišćeni i oni u Ulici Nikole Pašića. Tamo veliki problem predstavljaju i parkirana vozila.

Pored prirodnog otpada (lišće i grane), parkirani automobili su prepreka jer točkovima stoje na slivnicima kao i na kanalima za protok atmosferske vode - poručuju iz preduzeća.

DSC_3155 Gradonačelnik nadgleda; foto: JKP "Naissus"U Naissus-u skreću pažnju i nesavesnim građanima da ne bacaju otpad u kanalizaciju gde su, kako kažu, nalazili i posuđe, odeću, građevinski materijal i kamenje.

Nišlije kritikuje i gradonačelnik Bulatović na svom Tviter profilu. On je juče nadgledao radove na čišćenju kanalizacije, a kako se čuje na snimku, i "pomagao" u beloj košulji, iako za to nije stručan.

DSC_3210 Parkirani automobili prave problem; foto; JKP "Naissus"Podsetimo, podvožnjak u Zetskoj i Ulica Nikole Pašića su samo neke od kritičnih tačaka u gradu koje se poplave gotovo posle svake padavine, a tako je bilo i pre nekoliko dana, nakon kratkotrajne septembarske kiše koju su u Naissus-u nazvali vanrednom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Barba

    15:44 // 3. 10. 2019.

    Pa ko obelezi parking mesta iznad slivnika gradjani ili Parkig servis?
    Napredni strucnjaci na sve strane.

  • Natali

    11:48 // 3. 10. 2019.

    Bulatović se u sve razume.Odgovornost je na institucijama koje ovo održavaju.Šta i kako (ne)rade?Kada nisu sposobni za posao adio.Ima ko čeka da radi.

  • Zelengorska

    04:40 // 3. 10. 2019.

    Upozorio sam zidare da ne peru alat i kolica nad slivnikom pred zgradom,ali su se pravili ludi.Kada su zavrsili posao i dosli da im platim rekao sam im:"Ocistite prvo slivnik i onda cete dobiti pare." Nije im bas bilo pravo,ali su morali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: