„TAJFUNOM“ DO TROJKE: Zvezda posle preokreta savladala Olimpijakos

Z. Ćorović

01. 10. 2019. u 22:56

Olimpijakos je prvi poveo, ali je Crvena zvezda sjajnom igrom u drugom poluvremenu nadoknadila zaostatak i došla do pobede

„ТАЈФУНОМ“  ДО ТРОЈКЕ: Звезда после преокрета савладала Олимпијакос

Slavlje Zvezde Foto: M.Vukadinović/N. Paraušić

KAO da ih je nosio „tajfun“ do fantastične trojke. Veliki preokret napravili su beogradski crveno-beli na „Marakani“. Dragim gostima priređen je bogovski doček, nadahnutom domaćinu u drugom poluvremenu pripale je pobeda, vredna 2, 7 miliona evra. Crvena zvezda je gubila posle prvih 45 minuta, ali je sa igračem više u nastavku postigla tri gola i posle velike bitke savladala Olimpijakos u 2. kolu Lige šampiona – 3:1 (0:1). Što bi rekli kladioničari, iz dvojke u keca.


Trener crveno-belih Vladan Milojević je napravio odlične izmene, „džokeri“ Vulić i Boaći su okrenuli utakmicu naglavačke, a u tome im je pomogao i štoper Milunović. Preloman momenat na utakmici je i crveni karton Benziji u 58. minut, posle čega je Zvezda mnogo lakše bilo da uzme stvari u svoje ruke. Sa ovih tri boda, sada je na drugom mestu na tabeli i nastavlja sezonu sa snažnim vetrom u leđa, dobijenim ovom trojkom. Sledeći izazov čeka je u Londonu, protiv Totenhema 22. oktobra.



OVACIJE ODBOJKAŠIMA ODBOJKAŠI Srbije, vladari Evrope, dočekani su sinoć kako i dolikuje najboljima - ovacijama na „Marakani“. Sa srpskom trobojkom i osvojenim peharom, Kovačević i drugovi su petnaestak minuta pre utakmice napravili počasni krug a sce verme ih je pratilo skandiranje „Šampioni, šampioni i Srbija, Srbija“.

Milojević je opet iznenadio startnom postavom, najviše zbog toga što je po krilu opet isturio Holanđanina Radživa Van la Paru koji u prethodne četiri utakmice nije ništa pokazao. I ovoga puta kao da „nije ni došao“ . U samom špicu šansu je dobio Tomane, igrač sa najmanjom minutažom od svih osmorice stranaca. Na protivničkoj strani je bilo neočekivano odsustvo Valbuene, glavnog kreatora Atinjana.


U 14. minutu Marin je oboren na ivici kaznenog prostora, ali ovaj opasan prekid je završen njegovim mekanim centaršutem i lakom intervencijom defanzivaca gostiju.


Crvena zvezda je imala blagu inicijativu od početka utakmice, Tomane i Garsija su uneli žovost u ofanzivu, Kanjas i Jovančić su pritiskali rivala viskim presingom, ali je opet završnica bila bez šuta na gol.


Prva dva i to nimalo bezazlena udarca uputio je sbalažljivi centarfor Pirejaca Gerero. U 22. minutu sa oko 20 metara šutirao je po zemlji tik pored Borjanove leve stative, a ubrzo je sličnu putanju imao i njegov udarac glavom. Taj period igre pripao je Grcima i tada se videlo da su pored Gerera, sa loptom jako nezgodni levi bek Cimikas, kao i Lovera i Kamara kada krenu u prodore i driblinge.



Prvi korner na utakmici Zvezda je izvela u 30. minutu, posle njega je Rodić uputio udarac pored gola, premijerni na utakmici. A koliko je Van Para „izgubljen u svemiru“ pokazalo se kada je u 36. minutu prelako izgubio loptu i napravio kontru gostima a onda i prekršaj koji je prethodio vodećem golu. Ipak, Milan Borjan je bio najveći krivac jer je bio loše postavljen kada ga je Semedo skoro iz mrtvog ugla nadmudrio i proturio loptu do mreže – 0:1.

Jovančićeve „makazice“ u finišu porvog dela donele su samo statistički prvi šut u okvir gola.


Snažni zvižduci ispratili su Zvezdine igrače na putu do svlačionice . U novinarskoj loži našalili smo se sa našim odbojkašima da bi bilo bolje da odu malo do svlačionice i prenesu pozitivnu energiju igračima.


- Sad će i oni da krenu – optimistički je prognozirao Uroš Kovačević za „Novosti“.


I krenuli su crveno-beli žustrije, napali su sa svih strana. U 58. minutu šanse Beograđana su porasle jer je Benzija zbog neopreznog starta dobio drugi žuti karton i put ka svlačionici. Sa igračem više, usledili su novi naleti. Milojević pravi dobar potez pa umesto indisponiranog Jovančića ubacuje Vulića u 60. minutu , a ovaj se ekspresno odužio na najbolji mogući način – izjednačujućim golom. U 63. mintu našao se Vulić na pravom mestu i sa petnaestak metara precizno pogodio nebranjeni uglić za 1:1.



Zvezdinim igračima porasla su krila da još snažnije polete ka pobedi. Boaći je zamenio „nevidljivog“ La Paru i Prvi put se u 81. minutu na Zvezdinom stadionu gledao VAR, ali je procenjeno da Semedo nije igranje rukom Semeda


U jeku inicijative crveno-belih u 86. minutu, štoper Pirejaca Merija se odlično iskrao, ali je primašio zicer sa pet metara.


I odmah stiže kazna. Marin iz kornera pronalazi Milunovića, a visoki štoper glavom pogađa mrežu. „Marakana“ je još ključala od snažnih emocija, a Boaći je u samom finišu majstorski postigao još jdan gol i stavio tačku na veliko Zvezdino veče.


OKO 45.000 NAVIJAČA NA STADIONU

PRVI put od kada Crvena zvezda igra u Ligi šampiona, stadion „Rajko Mitić“nije bio ispunjen do poslednjeg mesta. Razlog su skupi paketi ulaznica (najefitniji 12.000 sever i jug), kao i uvećene cene karata pred meč sa Olimpijakosom (6.000 najeftinije). „Sever i jug“ su bili skroz popunjeni, ali je na „zapadu i istoku“ bilo dosta praznih crvenih i belih stolica, tako da je oko 45.000 ljudi bilo na utakmici, mnogo manje nego što se očekivalo.


STRELCI: Vulić u 63. i Milunović u 87. i Boaći u 90. za Crvenu zvezdu, a Semedo u 37. za Olimpijakos. Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 43.291. Sudija: Benoa Bastijen (Francuska) 7. Crveni karton: Benzija u 58. (Olimpijakos).

C. ZVEZDA: Borjan 6,5 – Gobeljić 7, Degenek 7, Milunović 8, Rodić 7,5 – Kanjas 6,5 (od 73. Petrović -), Jovančić 5,5 (od 55. Vulić 7,5) – Garsija 7, Van la Para 5 (od 60. Boaći 7), Marin 7 – Tomane 6,5.

OLIMPIJAKOS: Sa 6 – Torosidis 6, Meriah 6, Semedo 7, Cimikas 6,5 – Kamara 7 (od 89. El Arabi -), Buhalakis 6, – Lovera 6,5 (od 60. Podens), Masuras 6,5 (od 79. Elabdalui ), Benzija 5 – Gerero 6,5 .

IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Milunović (C. zvezda).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Mississauga

01.10.2019. 23:33

Pobedismo ni krivi ni dužni. Ali problemi , ostali.Miloje nije svestan svoje nesvesti !

zola

02.10.2019. 06:56

@Mississauga - Mississauga ne shvatam te uopste!?Sta si ti? Kriticar po profesiji? Cinjenica je da Zvezda igra malo drugacije nego prethodne tri sezone ali.... Treba da budemo uz svoj klub i kada je forma malo losija, a rezultati su za sada ipak solidni. A protiv Miloja vise ni jdnu rec niko od Zvezdasa ne sme da izgovori! Za tri sezone tri puta grupna faza!!!

Драган Р

02.10.2019. 09:29

@Stevan - За вас је онај ко нема пара стока? Ви јесте за новине али за рубрику медицина и ментално здравље.

Jugas

01.10.2019. 23:36

ovo je dolican rezultat z asrpski fudbal i zvezdu nadam se da ce i u narednim utakmicama pruziti dobru paprtiju takodje i artizanu zelim uspeh u astani potreban nam je svaki dobar rezultat za koeficijent puna podrska za oba tima

неимени

01.10.2019. 23:41

После Бајеренове седмице Звездин учинак до сада изгледа фантастичан. Од очаја до звезда Звезда је дошла за мање од двадесет минута. Ја сам за исто време (попут осталих) прешао пут од хватања за главу до осмеха. Али чињеница остаје да Звезда шкрипи у обрани и (задњем) везном реду. Тек кад је Олимпијакос прешао н

ЈованЦЗВ10

02.10.2019. 00:02

Браво Звездо тако се игра!!! Где је сад професор 0.6 да нешто паметно каже

Tajfun-Lahor

02.10.2019. 00:04

U prvom poluvreme u Zvezda nije imala igru.U drugom pol. ostaje dilema da li Je preokret nastao kao posledica isključenja protivničkog igrača. A šta da je Olimpijakos kod rezultata 1:1 iskoristio onu stopostotnu šansu?

Igor

02.10.2019. 02:33

@Tajfun-Lahor - A šta da je Marin u Minhenu pogodio za 1:1.?Manite se tih priča, nemaju poentu

душмани и милојко

02.10.2019. 00:12

Душмани плачу а милојко ће тек да се огласи. Вечерас нису имали среће. Јадници.

ivica

02.10.2019. 06:41

@duplakruna.rs - ja ga nebih Lp za citaoce Lista Novosti.Lp za moju najvecu ljubav Crvenu Zvezdu,svaka cast momci.Ok niste svi bas u naj top formi.Borjan me zabrinjava neznam dali je umor u pitanju ili zasitost.Za ovoga momka Van La Para ja ga nebi osudivo,mozda momku treba vremena da se adoptira,da se nibi crvenili uskoro pred njim zbog sumnji,Ali ok treba se poraditi na nekim pozicijama,Sve u svemu samo napred Zvezdo moja,Lp za sve navijace Crvene Zvezde

Mikica

02.10.2019. 08:03

@duplakruna.rs - La para i Tomane su antologijski promašaji i bruka Uprave CZ (Terzića i Mrkle). Kada bi tim umesto dva nesposobna igrača imao prosečne, kud bi mu bio kraj.

Crvena rasparana haljina

02.10.2019. 00:24

Milojević je za kratko vreme dobio gomilu novih igrača, stranaca uglavnom. On još nije njih ukonponovao u efikasan tim! Niti zna kako.

tomy

02.10.2019. 00:35

Juce sam napisao :neka vam je Bog na pomoci,i hvala mu ,pomogao vam je !Sada molite samo boga da totenhem odigra slabo u svom prvenstvu i da izgube samopouzdanje pa dobrom obranom koja je jako diskutabilna,mozda se mozete necemu i nadati.Za sada je vise nego super.I da kada sam video rezultat T - B ,svatio sam da je zvezda u Minhenu prosla vise nego dobro !

@tomy

02.10.2019. 13:24

@tomy - Iskalice bes Totenhem nad nekoga za onu 7-micu sinoc, a to ce se dogoditi vec 22/10/2019, zivi bili pa videli !!!

Mirjana

02.10.2019. 08:54

"Miloje "je svestan koliko ima potencijalnih kandidata ,da ga zamene!Sve sami stručnjaci i savetnici ispred ekrana!

Malevic Bojan

02.10.2019. 14:23

Људи на овој утакмици су сви голови пали као на тренингу,посебно за 1-0 и 01-1... ОВА УТАКМИЦА ЈЕ НАМЕШТЕНА СТО ПОСТО,ИЗ АВИОНА СЕ ВИДИ...